Rotterdam

Buurtbemiddeling

Iedereen heeft liever een goede buur dan een verre vriend. Toch kan het gebeuren dat u overlast ervaart van uw buren. Vanwege rommel, stank, geluidsoverlast of onwenselijk gedrag. Dat kan soms een hardnekkige ruzie met de buren opleveren. Het is dan goed om te weten dat de buurtbemiddelaars van DOCK u kunnen helpen om een oplossing voor het probleem te vinden. De buurtbemiddelaars zijn onpartijdig en goed getraind om u en uw buren samen een oplossing te laten bedenken. Deelname vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis.

Bewoners lossen het zelf op
Buurtbemiddeling ondersteunt buren bij het vinden van een oplossing voor hun probleem. Goed getrainde vrijwillige bemiddelaars begeleiden de gesprekken, zodat de ruzie niet uit de hand loopt. Overige instanties zoals politie en woningbouwcorporatie blijven op die manier zoveel mogelijk buiten het conflict.

Stap voor stap naar een oplossing
Buurtbemiddeling is bedoeld voor veelvoorkomende vormen van woonoverlast tussen buren. De vrijwillige Buurtbemiddelaars gaan stap voor stap te werk. Eerst wordt er altijd afzonderlijk met beide partijen gesproken. Als beide partijen instemmen met een gezamenlijk gesprek, zal met de hulp van onze bemiddelaars een bemiddelingsgesprek plaatsvinden op een neutrale locatie. Tijdens dit gesprek worden oplossingen gezocht die beide partijen tevreden stemmen. De bemiddelaars zijn in dit proces strikt neutraal en onpartijdig. Deelname vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis.

Waar buurtbemiddeling?
DOCK voert de coördinatie over buurtbemiddeling verspreid over heel Rotterdam: Centrum, Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, Prins Alexander, Hillegersberg-Schiebroek, Noord, Kralingen-Crooswijk, Overschie, Delfshaven, Hoogvliet, Pernis-Rozenburg en Hoek van Holland.

Coördinatoren
Het overzicht van de coördinatoren:

 Christian Asche  Prins Alexander, Feijenoord, IJsselmonde  casche@dock.nl
 Edwin Kroon  Charlois, Delfshaven, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg  ekroon@dock.nl
 Franciska  Morang  Hillegersberg-Schiebroek, Noord, Overschie, Hoek van Holland  fmorang@dock.nl
 Marina Blok  Centrum, Kralingen-Crooswijk  mblok@dock.nl


Buurtbemiddelaar (vrijwilliger) worden

DOCK buurtbemiddeling is altijd op zoek naar bewoners die buurtbemiddelaar (vrijwilliger) willen worden.
Ooit met die gedachte gespeeld?

Klik hier voor meer informatie (vacature Vrijwilliger Buurtbemiddeling).

Burenruzie melden
Wilt u een burenruzie melden? Neem contact op met de coördinator in uw wijk.

Mailen kan ook: buurtbemiddeling@dock.nl

 

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden

‘Hoe breder de kloof, hoe mooier de brug’

Lees het verhaal van Ap