DOCK

Ouderschap Blijft

dinsdag, juni 30, 2020

Na een scheiding staat het gezamenlijk belang van ouders voorop: de gezonde ontwikkeling van de kinderen in de nieuwe situatie. Het is belangrijk dat ouders goed met elkaar blijven communiceren. En dat zij goede afspraken maken met elkaar.

Ouderschap Blijft
Ouderschap Blijft is een methode die ouders met kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar, ondersteunt bij het maken van afspraken over het ouderschap. Afspraken over bijvoorbeeld het omgaan met de kinderen, het informeren van elkaar, de breng- en haaltijden, het verdelen van de opvoedtaken. De bemiddeling van Ouderschap Blijft is kosteloos. Geen verwijzing nodig.

Vijf gesprekken
Ouderschap Blijft bestaat uit vijf bemiddelingsgesprekken. Onder begeleiding van een maatschappelijk werker werken de ouders aan het oplossen van knelpunten, een goede communicatie en het herstel van vertrouwen in elkaar.

Uitgangspunten Ouderschap Blijft:

  • Kinderen hebben het recht om zich op een gezonde manier te ontwikkelen.
  • Kinderen hebben recht op regelmatig contact met beide ouders.
  • Ouders blijven samen ouder van hun kinderen, ook na een scheiding.
  • Beide ouders zijn verantwoordelijk voor een goede omgang met hun kinderen.
  • De wensen en belangen van de kinderen staan centraal.

Informatie en aanmelden
Wil je meer informatie of wil je je je aanmelden? De maatschappelijk werkers zijn van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 855 51 77 en e-mailadres maatschappelijkwerkhaarlem@dock.nl. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, dient minimaal één van de (ex)partners woonachtig te zijn in Haarlem of Zandvoort.

Video Ouderschap Blijft