DOCK

Je vindt de jongerenwerkers van DOCK in Amsterdam-Noord, Centrum, Nieuw-West (Geuzenveld, Slotermeer, Slotervaart) en Amsterdam-West. Woon je niet in een werkgebied van DOCK? Klik dan hier voor het aanbod in andere delen van de stad.

Let’s connect
Online hoef je je echt niet te vervelen. DOCK biedt diverse activiteiten aan die je live vanaf je telefoon kunt volgen. Koken, sporten, dansen, zingen, gitaarles, TikTok challenges; we are here. Maar ook voor minder leuke dingen zijn we er. We snappen dat deze tijd spannend en onzeker is. Misschien maak je je zorgen om familie of vrienden, school of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Om je te helpen bieden we online coaching aan en kun je ons altijd bellen, appen of DM’en als je hulp nodig hebt. We zijn er voor je.

Altijd in de buurt
We lopen wekelijks bij je door de buurt. Je herkent ons aan onze DOCK kleding. Zie je ons lopen? Je kunt ons altijd van alles vragen. We zijn er voor je in de buurt, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. We hebben ook diverse spots en hangouts waar je kunt werken aan je competenties en talenten. Muziek maken, sporten, chillen, vrienden maken: kom eens langs op een van onze plekken speciaal voor jongeren uit de buurt.

Let’s connect! Kom langs in Amsterdam:

Overzicht online activiteiten Amsterdam breed

Categoriën:

Buurtverbinding LandlustLab (West)

In het project Buurtverbinding werken ROC TOP en ROC van Amsterdam samen met Civic, Jongeren Service Punt en DOCK, om in Amsterdam-West en Amsterdam-Oost stageplekken te genereren voor studenten social work en maatschappelijke zorg. 

Studenten leggen zelf contact met kwetsbare bewoners in de wijk, verlenen zorg en dragen bij aan hun welzijn én versterken tegelijk de wijk. Dat is Buurtverbinding.

Het project Landlustlab is een initiatief dat inspeelt op de veranderingen in de Wmo door mbo-stagiairs zorg- en welzijn in te zetten voor ondersteuning in de wijk Landlust in Amsterdam-West.

Mbo-studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen lopen hun stage in de wijk Landlust in Amsterdam-West. Een belangrijk deel van deze stage besteden zij aan ondersteuning in de wijk. Door de veranderingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is het wijkgericht werken vanaf 2015 belangrijk in de stad. Mensen blijven langer thuis wonen en eigen kracht, zelfredzaamheid, participatie en mantelzorg worden een belangrijk uitgangspunt. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de samenleving en zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

 

Meer informatie?
Neem dan contact op met Natasha Valies, nvalies@dock.nl

Bekijk meer video’s op onze eigen Buurtverbinding-youtubekanaal

jongerenlandlustlabmboSchool & werkvolwassenen
http://Plezier%20op%20school

PLEZIER OP SCHOOL tijdens de zomervakantie

Ga jij na de zomervakantie naar de brugklas? Eerst genieten van een leuke vakantie en daarna met een klein beetje spanning naar een nieuwe omgeving, met nieuwe kinderen en een nieuwe school. Wil jij met voldoende zelfvertrouwen deze nieuwe stap zetten en kun je daar best een beetje hulp bij gebruiken?

In de laatste week van de zomervakantie kun je een leuke en leerzame zomercursus volgen, om helemaal klaar te zijn voor jouw start in de brugklas. Tijdens deze curcus leer je onder andere contacten leggen met andere kinderen, opkomen voor jezelf en nog veel meer. Je zult zien dat je niet de enige bent.

De zomercursus vindt plaatst op 4 ochtenden van 10 uur tot 13 uur. Deelnemen is gratis.

Wil je hierover meer meten?
Zie voor meer informatie de flyer van PLEZIER OP SCHOOL

HulpSchool & werk

Young Originals

“Vind de baas in jezelf”

Heb jij in deze tijd behoefte aan coaching om zelf weer een plan te hebben en je leven vorm te geven? Behoefte aan perspectief? Om weer eigen baas te zijn over je toekomst, van je talent, van jouw dromen? Young Originals is een platform voor coaching en is samen met jongeren ontwikkeld. Young Originals sluit aan op de jongerenculturen en de coaching komt van Amsterdamse jongerenwerkers. Zij weten jou te stimuleren om er weer wat van te maken. Om weer eigen baas te worden. Wil jij dit ook? Kijk dan op de website van Young Originals.

UpTalk: voor jongeren


Het is voor veel jongeren een moeilijke tijd. Zit je ergens mee? Voel je je down of  gestresst? Praten helpt. We zijn er voor je! Amsterdamse jongeren in coronatijd. Je kunt bellen, appen en chatten. Klik hier voor de website.

Hulp

Volta live!

In het 25 jarige bestaan van Volta hebben duizenden bands opgetreden in jongerencentrum Volta. Er is veel muzikaal talent en er wordt veel fantastische muziek gespeeld en dat verdient een breed publiek. Vanaf 5 februari is er een kans veel van het muzikale talent te kunnen zien zonder naar de locatie te hoeven gaan. Salto TV gaat namelijk vanaf 5 februari elke vrijdag tussen 21.30 en 22.00 uur een half uur uitzenden van concerten die in Volta hebben plaats gevonden.

Muziek

MidwinterMokum

MidwinterMokum is een Amsterdams winterprogramma (van 19 dec t/m 3 jan) voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 0-23 jaar ❄️?⛄️www.midwintermokum.nl

FunSport & bewegenVrienden & ontmoeten

Expeditie JIJ

Meer leren over gezond eten, bewegen en leven? Dan is Expeditie JIJ misschien wel wat voor jou! In een traject van 13 weken leer je alles over gezond eten en leven. Na de bijeenkomsten weet je meer over gezonde voeding, lekker in je vel zitten en leer je beter naar je lichaam luisteren. Begin oktober starten we met een nieuw traject in West en Nieuw West dus meld je snel aan! Hier lees je meer.

Sport & bewegen

Volta Lockdown Sessie, Zulu Green

Muziek

#Strijdershart

Van 1 tot 7 juni 2020 is het de ‘Week van de jonge mantelzorger’. Je kiest er niet voor om mantelzorg te bieden, het overkomt je. Soms machteloos en met een hoofd vol stress. Je blijft doorgaan, je blijft sterk, je blijft strijden…, want jij hebt een #strijdershart. Met deze selfie en hashtag sturen we liefde aan alle jonge mensen in Amsterdam (en Nederland) met een strijdershart. Sta je achter deze boodschap: deel zelf ook een selfie met deze hashtag via je eigen social media. Lees hier meer!

Vrienden & ontmoeten

Pannen in de Banne

Omdat samen koken helaas niet meer kan.. ontvangen de kinderen van Kookclub de Banne elke maandag een gratis maaltijdbox thuis. Elke maandagmiddag ontvangen de kinderen van de kookclub uit de Banne een gratis maaltijdbox. De maaltijdbox met elke week een wisselend menu wordt samengesteld door kookjuf Anita. Aan de hand van een Youtube filmpje legt zij de kinderen uit hoe je de gerechten kunt klaarmaken. De kookkunsten van de gezinnen zijn te bewonderen in de korte  filmpjes ‘’Pannen in de Banne’’ te zien op o.a. onze Instagram pagina. Kook je ook mee? Voor meer informatie over de maaltijdboxen kunt u terecht bij Lisette. Bekijk alle afleveringen van Pannen in de Banne op ons YouTube kanaal!

Eten

Monday Q&A

Om met elkaar in gesprek te blijven over wat ons bezighoudt, zullen wij vanuit team Nieuw-West iedere maandag een Q&A houden met de jongeren. Hier zullen wij vragen aan jou stellen en andersom mag jij ons ook van alles vragen. We plaatsen een quote en brengen zo het gesprek op gang. Doe je mee?

Wanneer: Iedere maandag
Met: Qais & Karima van DOCK
www.instagram.com/dockamsterdamnieuwwest

Fun

Dat nooit meer

Dat Nooit Meer – spoken word door Matimba Deul. i.s.m. de Kindercommissie “75 jaar gedenken Spaarndammerbuurt”

Muziek

Lockdown sessie Volta

Poppodium Volta is tijdelijk gelosten. Maar dat betekent niet dat er geen optredens zijn! We streamen wekelijks live-optredens zonder publiek. Zo kun je toch genieten van de allercoolste nieuwe en hippe bandjes. Volg hier Poppodium Volta op Instagram!

Muziek

Challenges en TikTok

Iedere week komt er een nieuwe challenge of Tik Tok. We dagen jou uit om hieraan mee te doen. Bij het meedoen aan challenges is er de mogelijkheid een prijs te winnen. Mis het dus niet!

Wanneer: iedere donderdag, volg onze Instagram en doe mee.
Met:
Nashaira Dandel en Hassan el Mourabet

Fun

Sport clinics

Tijdens de clinics staat er iedere keer een andere sport centraal! Laat je fysiek uitdagen door de geweldige clinics van Illias en Rabi! Begin te zweten, stilzitten is geen optie!

Wanneer: Iedere vrijdag, hou de Instagram pagina in de gaten.
Met: Rabi Zejli en Illias Bekiroski

Sport & bewegen

Huiswerkklas

Online huiswerkbegeleiding voor alle middelbare scholieren in Amsterdam Noord. Je krijgt 1 op 1 de online hulp die e nodig hebt.
Wanneer: Op afspraak dus stuur een bericht!
Door wie: Martijn

School & werk

De Corona Bus

De jongerenwerkers willen weten wat er leeft op straat. Onze bus is het jongerenwerk op wielen. We rijden door de straten van Amsterdam-Noord om je voorlichting te geven over Corona. We geven je tips wat je thuis kunt om je niet zo te vervelen. En van afstand beantwoorden we al je vragen. Volg buschauffeur Roel op Instagram en kijk wanneer we met de bus rondrijden. Als je meedoet aan een #challenge maak je zelfs kans op een privé rit!

Fun

Koken

Gezond eten en fit blijven is in deze tijd echt heel erg belangrijk. Wat maak jij in de keuken? Wil jij ook jouw gerecht delen met anderen? Of ben je een kluns in de keuken? Neem dan contact op met jongerenwerker Renee en zij legt je uit hoe je dit het beste gezonde maaltijden kunt maken! ?

Eten

Zangles

Inmiddels zijn we weer fysiek in De Valk bezig met de zangles. Elke woensdag van 18:30 – 20:00. App of bel Martin via 0639418018 om te kijken wat de mogelijkheden zijn als je aan zou willen sluiten.

Tijdens de corona tijd kon je elke inchecken tijdens de online zangles. Individueel werden er nummer gezongen en Martin hielp met het fine tunen hiervan. Ook gaven we elkaar positieve feedback en punten waar je nog aan kon werken. Super eng, maar hartstikke leuk.

Muziek

Coaching

Niet naar school? Niet meer naar opa en oma? Niet meer je vrienden zien? Zo leuk is het allemaal niet. Jongerenwerker Marco gaat graag met je in gesprek als je je zorgen maakt of gewoon een praatje wit maken. Stuur een berichtje naar Marco en hij helpt je zo snel mogelijk.

Hulp

Gitaarlessen

Online kun je nu groeps en individuele gitaarlessen krijgen van Martin. Elke dinsdag gaat hij online om je dit instrument te leren bespelen. Ook zal hij af en toe een leuke oefening online zetten. Neem contact op met Martin Pattipeiluhu via 06 39418018 en volg hem op Instagram.

Muziek

Girlzz Noord

Selina en Anjanie zitten elke donderdag klaar voor de meiden in Satirius! Een plek waar jullie meiden met elkaar kunnen kletsen over van alles en nog wat. Van grappige verhalen tot de zorgen die je misschien wel hebt. Ook kun je gebruik maken van alle faciliteiten die Satirius biedt.

Check ook de YouTube serie An en Sel weten het wel!

Girlzz is Elke donderdag van 15:30 tot 21:00!

Girls

JIP

JIP is het Jongeren Informatie Punt van Amsterdam Nieuw-West waar je gratis, anoniem en zonder afspraak informatie en advies kunt krijgen over alles wat voor jou belangrijk is. Ons team staat klaar om jou te helpen met al je vragen over werk, onderwijs, drugs, geld, wonen, rechten, gezondheid, seks, vrije tijd en meer. Bekijk hier wat zij online voor jou kunnen betekenen.

Hulp

Explore Yourself

Nu je 24/7 met je ouders of met je vriend/vriendin in een huis zit kan het zo zijn dat je voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Daarom bieden wij meiden graag een luisterend oor of advies aan die vragen hebben over liefde, relaties, taboes, zelfvertrouwen of andere onderwerpen. Van maandag t/m donderdag 15:00-16:00 uur staat Grazyna voor je klaar: 06 59 94 71 70 

GirlsVrienden & ontmoeten

DOCK callz

De Dockcallz is een spreekuur waarbij je anoniem kunt bellen met al je vragen en zorgen. Ook kun je gewoon bellen als je behoefte hebt aan een gesprek omdat je je misschien verveelt. Iedere maandag van 12.00 tot 13:30 zit jongerenwerker Meryem uit West klaar om met je te praten: 0643543712

Hulp

Stay Strong

Fit blijven is in deze periode echt heel erg belangrijk. Jesper uit Amsterdam-West laat je op YouTube zien hoe je thuis fit blijft. Iedere week plaatst hij een nieuwe video waarin hij uitlegt hoe je thuis kunt kickboksen. Volg het DOCK Westerpark YouTube kanaal en stay strong!

Sport & bewegen

Girls Talk West

Een veilig platform voor meiden, waar zij gezellig kunnen kletsen over onderwerpen die zij graag willen bespreken. Van serieuze onderwerpen tot onderwerpen die zij thuis niet kunnen bespreken omdat dit taboe is. Elke week worden er nieuwe thema’s besproken.  Iedere donderdag van 15.00-16.30 uur en van 17.00 – 18.30 uur. Met Meryem ait Hamou   T: 0643543712 via zoom / app   maithamou@dock.nl 

Girls

Rapchallenge

Wil jij studio tijd winnen? Drop dan je rap/pokoes hier en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van gratis studiotijd. Meer weten? Contact Samir Bougarchouch | +31 6 43543453 | sbougarchouch@dock.nl  
Dinsdag, Donderdag, zaterdag en Zondag van 18.00 tot 22.00 uur 

Muziek

Online coaching

Jongerenwerkers uit Amsterdam Centrum staan klaar om je online te coachen. Heb je een hulpvraag? Speelt er iets thuis? Vind je het lastig om veel binnen te zitten? Neem dan contact op met Mohamed. Hij zit klaar om te bellen of te whatsappen. Bel onderstaand nummer of mail voor een afspraak!  Mohamed Azaoum | +31 643543048  | mazaoum@dock.nl   Maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 16.00-20.00 uur 

Hulp

Huiswerkkamer online!

Moeite met schoolwerk? Of kan jij goed uitleggen? Doe mee aan de Huiswerkkamer Online! Stel zelf een vraag in de groepsapp of leg een vraag uit in een privébericht en verdien 3,50 euro als flying dockerrr! Stuur een bericht naar jongerenwerker Rosalie uit West: 0659923660 en wordt toegevoegd! Voor vragen én om een zakcentje te verdienen! Iedereen is leerling én docent!

School & werk

Gymvalk

Er mag weer bijna weer gesport worden in de Gym! Nog even geduld. Tot die tijd kun je gebruik maken van de lessen van Robin die online te vinden zijn op het YouTube kanaal!

Check de korte oefeningen online en DM via Instagram voor een speciaal DOCK training schema voor thuis om fit te blijven?? @flying.dockers @renee_dock_jongerenwerk

Sport & bewegen

Flying DOCK-ers challenges

Oproep aan alle deelnemers van de flying.dockers! ? Omdat we even niet kunnen genieten van jullie skills en tricks op de pleinen gaan we dit online doen. Volg @dock_amsterdam_noord en
@flying.dockers voor de challenges. Maak een filmpje waarbij je de challenge zo goed mogelijk na doet en tag ons hierin of stuur hem op naar ?0628341087, succes!

Sport & bewegen

Huiswerkbegeleiding Centrum

Monique zit voor je klaar om te helpen met je huiswerk. Neem contact op met onderstaand nummer of email om de mogelijkheden te bespreken! Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag of op afspraak 
Monique Prummel  064354343 | mprummel@dock.nl 
Tijd : 14.00 – 16.00 

School & werk

Gamen: Fifa!

FIFA spelen vanuit huis in een speciale DOCK community. Met zijn allen Online gamen, doe mee! Ga naar Community’s -> zoek optie kiezen -> DOCK_Amsterdam intypen -> klik om lid te worden.  Adil Zioui| +31 6 43584975 | azioui@dock.nl  Voor: jongeren vanaf 15 jaar. Iedere maandag, woensdag, vrijdag van 16.00 tot 19.00

Fun

Kom jij vloggen?

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? En heb je altijd al willen vloggen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Laat iedereen zien hoe jij je vermaakt tijdens de quarantaine en word het gezicht van DOCK! Wij zorgen voor een camera zodat je mooie opnames kan maken. Stel je voor in een filmpje en stuur die op naar dockunited@gmail.com of DM ons op @quarantained_dock. En wie weet zien we jou snel op ons YouTube kanaal.

Fun

Ouder- en Kindteams Amsterdam – Ook nu werken wij door!

Hulp

TaalMatties West

Binnenkort start Taalmatties! Een jongere van de middelbare school wordt gekoppeld aan een jongere van de basisschool en gaan elke week via videobellen een uurtje samen lezen en huiswerk maken. En als middelbare scholier krijg je daar 3,50 euro voor! Een e-book kan je uitkiezen via bol.com en we hebben elke week samen contact om te kijken hoe het gaat en of je tegen iets aanloopt. Lijkt het je iets? Meld je snel aan via app of bellen naar Rosalie 0659923660!

School & werk

Volta Lockdown Sessies

Poppodium Volta is tijdelijk gelosten. Maar dat betekent niet dat er geen optredens zijn! We streamen wekelijks live-optredens zonder publiek. Zo kun je toch genieten van de allercoolste nieuwe en hippe bandjes. Volg hier Poppodium Volta op Instagram!

Muziek

Pak je kans

Heb je geen of onvoldoende inkomen? Kom je regelmatig in de knel met je geld? Heb je (beginnende) schulden en weet je niet hoe je dit moet oplossen? De jongerenadviseur bij het Jongerenpunt in jouw buurt zorgt voor een kennismakingsgesprek en zal je verder helpen bij jouw problemen. Klik hier voor meer informatie.

Hulp

Het JIP

Ben je tussen de 18 en 27 jaar, woon je in Amsterdam en wil je hulp bij het vinden van werk of een opleiding? Of ben je jonger dan 18 jaar en hoef je niet meer naar school? Ook dan kun je terecht bij het Jongerenpunt voor het vinden van een baan. We kijken naar jouw persoonlijke situatie en maken samen een plan voor de toekomst. Ook nu zijn we er voor je!

Hulp

An en Sel weten het wel!

Dit wil je niet missen! De YouTube serie An en Sel weten het wel. Vragen en dillema’s die door jongeren worden ingestuurd worden hier beantwoord, want de dames van Satirius weten het wel. Of niet.. Check het NU! En vergeet niet je vragen in te sturen..

Hulp
jongerenlandlustlabmboSchool & werkvolwassenenHulpMuziekFunSport & bewegenVrienden & ontmoetenEtenGirls

Meet, join, contact

Klik hier voor alle contactgegevens Noord
Klik hier voor alle contactgegevens West
Klik hier voor alle contactgegevens Nieuw-West
Klik hier voor alle contactgegevens Centrum