DOCK

Onze speeltuinen
Onze speeltuinen in Amsterdam-West en Amsterdam-Centrum zijn open op de reguliere dagen:

Zaandammerplein: maandag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00 uur
Zuiderspeeltuin: maandag t/m donderdag van 11.00 – 18.00 uur
Suikerplein: maandag en woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00 uur
Toverbal 1: maandag t/m vrijdag (vanaf 8 juni) van 12.00 – 17.00 uur
Van Beuningenplein: donderdag en zondag van 11.00 – 18.00 uur

Naschoolse activiteiten
DOCK biedt in Amsterdam Centrum en Amsterdam Westerpark jaarlijks rond de 100 verschillende Naschoolse Activiteiten. Dit zijn speciaal voor kinderen van de basisschool ontworpen cursussen, van 12 tot 15 bijeenkomsten, waarin kinderen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Het is een heel divers programma, waaraan jaarlijks ca. 1.000 kinderen deelnemen: cursussen op het gebied van Kunst & Cultuur, Media & Communicatie, Sport & Gezondheid, Natuur & Techniek en Burgerschap & Beroepsoriëntatie.

Programma NSA 2022
Hier vind je alle programmaboekjes, cursussen en waar je je kinderen kunt inschrijven!

Leuk voor thuis!
Onderaan deze pagina vind je leuk digitaal cursusmateriaal, zodat kinderen thuis hun talenten kunnen ontdekken. Kijk gerust rond, probeer een les uit. Met dank aan onze fantastische vakdocenten.

Chinese kleuterdans

Thuis dansen op traditionele Chinese muziek.

Dieren tekenen

Thuis leuke dieren tekenen! Leg je stiften en potloden maar klaar!

Pop-up kaarten maken

Samen thuis knutselen. In deze video leer je hoe je pop-up kaarten kunt maken. Leuk om naar opa of oma te sturen!

Vreedzame wijken

Ben jij al op berenjacht geweest? Overal in Amsterdam (en daarbuiten) zetten mensen beren voor het raam, zodat kinderen ze kunnen zoeken. Een leuke speurtocht, terwijl je een frisse neus haalt na het lange thuiszitten. En het leuke is: je komt in contact met buren die je misschien nog helemaal niet kent! Kinderen zwaaien uit het raam, ouderen maken een praatje door het open raam, allemaal op veilige afstand. Zo hebben kinderen wat te doen en volwassenen hebben aanspraak! Leuk om zo je buurt te leren kennen. Volg hier veel meer mooie initiatieven in de wijk!

Leuk voor thuis

Hier vind je een leuke PDF met een hele hoop tips voor thuis. Je kunt van alles beleven!

Fotograferen met Foam (groep 6,7,8)

Wat je gaat doen? Treed in de voetsporen van een beroemde fotograaf door een foto heel precies na te maken. Waar letten professionele fotografen op bij het maken van een foto? Alleen door goed te kijken ontdek je de keuzes van de fotograaf. Op de volgende pagina’s leer je meer over het ‘gereedschap’ dat een fotograaf kan inzetten bij het maken van een foto. Probeer te achterhalen welke keuzes de fotograaf van de opdracht heeft genomen, door ze zelf na te doen.

Superchefjes!

Je gaat ontpitten, roosteren, kneden en draaien om je eigen energieballetjes te maken en die op te smullen. Met Superchef Paul wordt je een Superchefje, een tip van de kok, eet er niet teveel in een keer, tenzij je een berg gaat beklimmen!

Kunstenaars in de dop

(groep 6,7,8)

Maak je eigen Tekenfilm! Wat is een tekenfilm? Een tekenfilm bestaat uit verschillende tekeningen die achter elkaar zijn geplakt. Als je die heel snel achter elkaar laat zien, dan gaat de tekening bewegen tot een film. Voor een filmpje van 2 seconden heb je zelfs 11 tekeningen nodig.

Hiphop dans (groep 3,4,5)

Doe lekker mee met deze leuke, stoere dansles voor jongens en meiden. Een half uur lang lekker bewegen op stoere urban muziek… kom van de bank af en blijf bewegen met juf Mariska Dera!

Kleuterdans (groep 1,2)

Doe lekker mee en maak op een speelse manier kennis met klassiek ballet. Met aandacht voor muzikaliteit en een goede houding maar bovenal veel dansplezier!

Kinderballet (groep 3,4,5)

Doe lekker mee en maak op een speelse manier kennis met klassiek ballet. Met aandacht voor muzikaliteit en een goede houding maar bovenal veel dansplezier!

Peuterdans!

Doe allemaal mee, lekker bewegen op vrolijke muziek!

Yoga dans

Leuke, makkelijke yogaspelletjes om thuis met het hele gezin te doen.

Leer programmeren

Altijd al willen programmeren? Dan is dit je kans! Meester André helpt je op weg en wijst je de beste website om spelenderwijs, op een leuke manier, te leren programmeren.

Zingen (vanaf groep 3)

Houd je van zingen? Zing dan mee met de juf van Splendor Kinderkoor. Nog leuker: vraag je ouders, broertjes en zusjes ook om mee te zingen! Veel plezier!

Superchefjes Appel-Perencrumble (groep 3,4,5)

Een nieuw recept voor onze Superchefjes van meester chef Paul. Appel-Perencrulmble maken waarin je gaat schillen, snijden, persen, strooien, wegen en kneden.

Avonturenclub vanuit huis (groep 4 t/m 8)

Op dit moment is er geen Avonturenclub. Maar graag houden wij jullie avonturiers op afstand scherp. Hierbij een avontuurlijke opdracht vanuit huis van Martin of Maike, een die jezelf of met je ouders kan ondernemen.

Je mag ons altijd mailen of foto/filmpje of berichtje sturen om te laten weten waar je deze week bent uitgekomen… Of kom het ons live vertellen op Het Woeste Westen. We zijn nog gewoon open. Maar dat hebben veel van jullie al ontdekt. Groetjes en we hopen jullie snel weer te zien.

Maike & Martin, natuurspeeltuin Het Woeste Westen
e-mail: hetwoestewesten@gmail.com / M: 06 43 25 28 17 
www.woestewesten.nl, Bezoekadres: Overbrakerpad 3, 1014 AZ, Amsterdam

Kinderboerderij in Kleur (groep 1,2)

De geit, het schaap, de kip, het varken, de eend, de gans, het konijn en niet te vergeten de cavia; ze verdienen allemaal een eigen portret. Zet jij ze op papier!

Kinderboerderij in Kleur – Kippen tekenen (groep 1, 2)

Hebben jullie ook zulke lekkere eitjes gegeten afgelopen Pasen? En misschien ook wel mooi beschilderd? Deze eieren komen natuurlijk ergens vandaan, namelijk uit de Kip, de kippen leggen de eieren. Wist je dat er op de wereld meer kippen rond lopen dan mensen! Ook maak je kennis in deze  opdracht met Spikkel, Lady & Rosa van de Dierencapel!

FOAM fotografie

Heb je wel eens nagedacht over het woord ‘fotografie’? Dit woord is afgeleid uit het Grieks en betekent letterlijk ‘schrijven met licht’. En dat is ook precies wat we met deze opdracht gaan doen! Bekijk nu eerst het STOP…KIJK.

https://youtu.be/aYQk8R1-Iy4

Les 4: Standpunten Vorige week hebben jullie als het goed is allemaal mooie foto’s gemaakt die te maken hadden met licht. Is het allemaal gelukt met het fietslampje en de lange sluitertijd? We zijn heel erg benieuwd naar de resultaten! Deze week gaat het over standpunten. We beginnen met het STOP…KIJK…KLIK filmpje.

Ouder- en Kindteams Amsterdam – Ook nu werken wij door!

Hulp
Hulp