DOCK

DOCK werkt samen met buren en partners aan de samenredzaamheid in de wijk. ‘Meedoen’ staat hier centraal. Wij geloven dat iedereen kwaliteiten bezit en helpen deze graag verder te ontwikkelen. Wees niet bang om één van ons aan te spreken. Wij kunnen namelijk net zoveel van jou leren als jij van ons! Op deze pagina vind je een overzicht van (online) activiteiten en de locatie gegevens van onze Huizen van de Buurt en Wijk.

Onze Huizen van de Buurt in Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord hebben allemaal aangepaste openingstijden i.v.m. de aangescherpte corona maatregelen. U kunt voor de openingstijden het beste bellen naar de vestiging.

Amsterdam Centrum

De Witte Boei
Kleine Wittenburgerstraat 201, 1018 LT Amsterdam
Tel: 088 855 5073
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
witteboei@dock.nl

De Boomsspijker
Recht Boomssloot 52, 1011 EC Amsterdam
Tel: 088 855 5075
boomsspijker@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Het Claverhuis
Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam, Tel: 088 855 5085
claverhuis@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 22..00 uurAmsterdam Centrum


Het Claverhuis
Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam, Tel: 088 855 5085
E: claverhuis@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur


Huizen van de wijk in Amsterdam Noord

De Evenaar 
Kometensingel 189, 1033 BE Amsterdam,
Tel: 088 855 5091 , E: evenaar@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

De Meeuw 
Motorwal 300, 1021 PH Amsterdam,
Tel: 088 855 5067 , E: meeuw@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

De Banne
Bezaanjachtplein 243-247, 1034 CR Amsterdam,
Tel: 088 855 5080
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Waterlandplein
Waterlandplein 302, 1024 NB Amsterdam,
Tel: 088 855 5078
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Onze locaties

Spaanse les

NU ONLINE

Elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur.

Gedurende de lockdown kunt u deze cursus online volgen. Indien de COVID-19-maatregelen het weer toelaten zal de cursus weer in Het Claverhuis plaatsvinden.

Heeft u interesse, laat het ons gerust weten. Vergeet niet bij het aanmelden aan te geven of u de cursus online wilt volgen, of later op locatie.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Nederlandse conversatieles | Learning Dutch

Online | Elke donderdag van 19.00 tot 21.00 uur

Tijdens de lockdown is deze cursus elke donderdagavond om 7 uur online te volgen. Als de COVID-19 maatregelen het toelaten, vindt de cursus plaats in Het Claverhuis op de affiche.

Wie graag wil deelnemen, laat het ons dan weten. Vergeet bij inschrijving niet aan te geven of je de cursus online wilt volgen, of later op locatie.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

During the lockdown you can follow this course online every Thursday evening at 7 p.m. If the COVID-19 measures allow it, the course will take place in Het Claverhuis at the lesson times as stated on the poster.

If you would like to participate, please let us know. When registering, do not forget to indicate whether you want to take the course online or later on location. Click on the poster below for more information.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Fanclub & lachyoga

Nu online te volgen

Elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur

Tijdens de lockdown kunt u de cursus online volgen. Indien de COVID-19-maatregelen het toelaten zal de cursus weer in Het Claverhuis plaatsvinden.

Heeft u interesse, laat het ons weten. Vergeet niet bij het aanmelden aan te geven of u de cursus online wilt volgen, of later op locatie.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Cursus blind typen

Nu online beschikbaar | elke vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Gedurende de lockdown kunt u deze cursus online volgen. Indien de COVID-19-maatregelen het toelaten zal de cursus later in Het Claverhuis plaatsvinden.

Heeft u interesse, laat het ons weten. Vergeet bij het aanmelden niet aan te geven of u de cursus online wilt volgen, of later op locatie.

Aanmelden bij Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Wandelclub

Met zijn tweetjes op pad tijdens de lockdown

Elke dinsdag vanaf 10.00 uur (bij voldoende aanmelding)

Ook tijdens de lockdown kunt u gezellig met ons meewandelen. Vanwege de COVID-19- maatregelen zijn alleen koppels van twee wandelaars toegestaan met onderling anderhalve meter afstand. De groepsbegeleider zorgt er voor dat alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Wilt u meedoen, laat het ons weten.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Breien & Haken

(start online bij voldoende aanmelding)

Elke vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur

Vindt u het leuk om samen met anderen te breien of te haken ten behoeve van de daklozen? Tijdelijk kan dat online (bij voldoende aanmeldingen). We werken in een groep samen om onze Amsterdamse daklozen een beetje warmte te kunnen bieden.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

creatiefOnlinevolwassenen

Engelse conversatie

NU ONLINE TE VOLGEN

Elke woensdag en donderdag van 11.00 tot 12.30 uur.

Gedurende de lockdown kunt u deze cursus online volgen. Indien de COVID-19-maatregelen het weer toelaten zal de cursus weer in Het Claverhuis plaatsvinden.

Heeft u interesse, laat het ons gerust weten. Vergeet niet bij het aanmelden aan te geven of u de cursus online wilt volgen, of later op locatie. Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

OnlineTaalvolwassenen

Voor Elkaar

Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven. En kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? De DOCK sociaal werkers uit Amsterdam Centrum houden iedere dag telefonisch spreekuur en zijn van 09.00 tot 17.00 bereikbaar op 020-7670031. Wil je zelf hulp aanbieden? Ga dan naar de website van Voor Elkaar in Amsterdam.

Activiteit speciaal voor vrouwen

Tijdelijk niet beschikbaar ivm coronamaatregelen

Womentalk. De vrouwengroep is plek waar we veilig en anoniem kunnen praten over relaties waar we ons in bevinden, maar die niet altijd even gezond voor ons zijn. Hoe kunnen we hier beter mee omgaan en zelf meer de regie nemen? De praatgroep is geschikt voor vrouwen van 15 t/m 85 jaar.

Wanneer: iedere maandagavond van 19.00 tot 21.00, op de een tijdelijke locatie vlakbij Amsterdam CS. Aanmelden? Stuur een bericht naar Inez Hooghakken, via telefoon: 06-29897923, of e-mail: imhoogakker@gmail.com

Inez kan je ophalen bij de ingang van hotel Amrath, dan een klein stukje lopen naar de boot. Vanaf 7 september vindt de vrouwenherstelgroep weer plaats op locatie in het Claverhuis aan de Elandsgracht.

Computer & internethulp

Bent u het wachtwoord van uw e-mail vergeten? Lukt het niet een filmpje of foto via whatsapp te versturen? Wilt u weten hoe u bestanden op uw computer kan opslaan? Of heeft u een andere specifieke pc of internet vraag? Maak een afspraak! Onze computervrijwilliger helpt u telefonisch verder. Dit aanbod is geen computercursus. Het is bedoeld voor korte en kleine vragen. De vrijwilliger heeft 45minuten om u telefonisch te helpen met uw vraag. Elke woensdag is er een afspraak mogelijk tussen 12.00-14.00 uur.

0643543557
mchukum@dock.nl

Koppl

Steeds meer winkels gaan dicht, mensen met griepklachten mogen de deur niet meer uit en we komen minder met elkaar in contact. DOCK is een van de organisaties die je via KOPPL verder kan helpen. Zo kunnen we je helpen met medicijnen bezorgen, boodschappen doen, maaltijd bezorging, digitaal contact, geldproblemen en psychische ondersteuning. Ga hier naar de website van KOPPL.

Lief & Leed in Noord

Buren helpen elkaar! In Amsterdam-Noord steunen we elkaar door middel van kleine attenties uit het Lief & Leedpotje in je straat. Heb je hulp nodig en woon je in Noord? Neem contact op met sociaal werker Maria Dienaar via mblok@dock.nl of bel naar 06-42657966 .

Hulp Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is bereikbaar vanaf 9.00 uur

Voedselbank

De voedselbank doet er momenteel alles aan om de voedseluitgifte aan klanten deze week door te laten gaan. Wel houden zij rekening met de mogelijkheid dat zij na 6 april de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten tijdelijk moeten staken. Voor de meest actuele stand van zaken, hou de website en social-mediakanalen van de Voedselbank in de gaten.

Seniorenhulp

Corona slaat toe in Nederland. Het raakt ons allemaal. En ouderen, naast kwetsbaren, het meest. Zij moeten nu zoveel mogelijk binnen blijven. Alleen. Dit vergroot de kans op eenzaamheid en daar willen wij iets aan doen! Dit kunnen we niet alleen en daarom roepen we jou op te helpen. Bekijk de website, meld u aan en wordt gekoppeld aan een student.

Hulp bij computervaardigheden, tablet en smartphone

Tijdelijk op afspraak op locatie beschikbaar (beperkt ivm coronamaatregelen)

Tablets/iPads en Smartphones/iPhones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zij hebben zelfs het gebruik van pc’s en laptops enigszins verdrongen. Hoewel relatief gebruiksvriendelijk, lopen beginnende gebruikers toch vaak tegen problemen op. Ook vragen over Facebook, Whatsapp enz zijn welkom.

Onze deskundige vrijwilligers helpen graag bij problemen van beginnende gebruikers.

Nu, door de  lockdown is er geen inloop maar op afspraak kunt u hulp krijgen in het Claverhuis. De afspraak vind plaats op elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur, mag kan ook in overleg op een andere dag.

Voor vragen en aanmelden ssaruhan@dock.nl of 06-34881830

FIT training

Wij gaan elke maandag van 19:00 tot 20:00 uur en donderdag van 10:00 tot 11:00 uur LIVE met de SCIANDRI stay at home FIT training voor volwassenen en 65 plussers. Dit is live te volgen via dit YouTube kanaal. Iedereen kan vanuit huis op zijn eigen niveau deelnemen aan deze training. 

Zo blijven we fit

Thuisblijven moet, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar hoe maken we dat een beetje leuker voor iedereen. En kunnen we toch iets doen aan de kracht en balans? En daarmee valincidenten voorkomen? Op de website www.laatjenietvallen.nl staan tips om te blijven bewegen. Yvonne Schoenmaker, een van onze In Balans docenten en sportmedewerker van Sciandri, geeft iedere donderdag live stoelengym. De lessen zijn  hier te vinden. Golden Sports geeft regelmatig een extra nieuwsbrief uit met daarin ook tips om fit te blijven in deze tijd en oefeningen voor thuis. Je kunt je abonneren op deze nieuwsbrief en mag alle informaties, tips en oefeningen delen  in jouw netwerk.

Franse conversatie

NU ONLINE TE VOLGEN

Een keer per maand, de laatste woensdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur.

Gedurende de lockdown kunt u deze cursus online volgen. Indien de COVID-19-maatregelen het weer toelaten zal de cursus weer in Het Claverhuis plaatsvinden.

Heeft u interesse, laat het ons gerust weten. Vergeet niet bij het aanmelden aan te geven of u de cursus online wilt volgen, of later op locatie.

 Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Big Move

Big move helpt mensen die vast zitten, weer in beweging te komen. Naast individuele behandeltrajecten bieden wij een groepsgericht programma aan waarin je gaat werken aan het vertrouwen in jouw eigen kracht en de invloed die je zelf op je gezondheid hebt. Bekijk de website voor meer informatie.

HVO querido

Ook al zijn momenteel de meeste dagactiviteiten opgeschort, er ontstaan gelukkig ook veel creatieve en alternatieve vormen van dagbesteding. HVO querido heeft ze vast voor je op een rijtje gezet. Van intensieve work-outs voor thuis, tot virtuele tours of online muziek. Zij hebben een staalkaart aan online mogelijkheden gemaakt in zes categorieën: bewegen, muziek, creatief, koken, buiten en tours.

Doneer iets

Kun je iets doneren? Help je buren met houdbare levensmiddelen of producten zoals luiers, schoonmaakmiddelen etc. Doneer je product via 1 van de dozen op locaties. Bij de Huizen van de buurt 10:00-16:00 uur (weekend gesloten) Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201 of De Boomsspijker, Recht Boomssloot 52.

Voor wie?
Buurtbewoners die het financieel niet redden in deze tijden.Buurtbewoners die aangesloten zijn bij de Voedselbank en geen voedselpakketten of vouchers meer ontvangen. Buurtbewoners die normaal gesproken naar dagbestedingsactiviteiten gaan waar ze ook een maaltijd krijgen en wat nu is komen te vervallen. Wil je in aanmerking komen voor een pakket? Neem dan contact met ons op via 088-8555115 (dagelijks tussen 09:00-17:00 uur contact met een van de buurtwerkers).

Prisma belmaatjes

Alle Prisma activiteiten zijn even gestopt door de maatregelen rondom het coronavirus. Zo zijn er geen Stamtafels of Burengroepen. Prisma heeft echter wel Belmaatjes, zo houden we wel contact en voel jij je hopelijk minder eenzaam. https://www.stichtingprisma.nl/activiteiten/prisma-belmaatje/

Vrienden & ontmoeten

Volta LOCKDOWN

Truus Engels Kwartet

creatiefOnlinevolwassenenTaalVrienden & ontmoeten


Contact met onze collega’s