DOCK

DOCK werkt samen met buren en partners aan de samenredzaamheid in de wijk. ‘Meedoen’ staat hier centraal. Wij geloven dat iedereen kwaliteiten bezit en helpen deze graag verder te ontwikkelen. Wees niet bang om één van ons aan te spreken. Wij kunnen namelijk net zoveel van jou leren als jij van ons! Op deze pagina vind je een overzicht van (online) activiteiten.

Ons aanbod voor volwassenen

Categoriën:

Buurtverbinding LandlustLab (West)

In het project Buurtverbinding werken ROC TOP en ROC van Amsterdam samen met Civic, Jongeren Service Punt en DOCK, om in Amsterdam-West en Amsterdam-Oost stageplekken te genereren voor studenten social work en maatschappelijke zorg. 

Studenten leggen zelf contact met kwetsbare bewoners in de wijk, verlenen zorg en dragen bij aan hun welzijn én versterken tegelijk de wijk. Dat is Buurtverbinding.

Het project Landlustlab is een initiatief dat inspeelt op de veranderingen in de Wmo door mbo-stagiairs zorg- en welzijn in te zetten voor ondersteuning in de wijk Landlust in Amsterdam-West.

Mbo-studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen lopen hun stage in de wijk Landlust in Amsterdam-West. Een belangrijk deel van deze stage besteden zij aan ondersteuning in de wijk. Door de veranderingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is het wijkgericht werken vanaf 2015 belangrijk in de stad. Mensen blijven langer thuis wonen en eigen kracht, zelfredzaamheid, participatie en mantelzorg worden een belangrijk uitgangspunt. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de samenleving en zoveel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

 

Meer informatie?
Neem dan contact op met Natasha Valies, nvalies@dock.nl

Bekijk meer video’s op onze eigen Buurtverbinding-youtubekanaal

jongerenlandlustlabmboSchool & werkvolwassenen

Breien & Haken voor Daklozen

Elke vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur.

We werken in een groep samen om onze Amsterdamse daklozen een beetje warmte te kunnen bieden.

Dat kan bij ons in Het Claverhuis in een gezellige sfeer met koffie & thee.

Misschien bent u handig met breien of alleen met haken, dan kunt u veel betekenen bij het vervaardigen van mutsen of dassen.

Er is een gastvrouw die u verder te woord kan staan over deze bijeenkomst.

U hoef niets mee te nemen, alle benodigde spullen/materialen zijn aanwezig.

Het breien en haken vindt plaats in Het Claverhuis.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

creatiefOnlinevolwassenen

Schrijf café klavertje 4

Elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur! Schrijven met elkaar is inspirerend,  ontspannend en inzicht gevend. Wil je meer doen met schrijven? Lijkt het je leuk om met anderen te schrijven? Aan de hand van inspirerende oefeningen word je gestimuleerd om wat er in jou leeft te  delen op papier. Laat je verrassen door je eigen en andermans verhalen. Elk schrijfcafé staat op zichzelf.  Er is geen ervaring nodig. 
Begeleiding door Elsemiek Hoffman 

Portrettekenen

Elke woensdag van 16.00 tot 18.00 uur

Ieder gezicht is uniek – Kunst en amusement.

Mooie, gekke of interessante portretten tekenen.

Het model staat centraal met muziek en een eigen verhaal.

Zelf meenemen: papier, teken- en aquarelpotloden, houtskool.

We sluiten af met een borrel. Iedereen is van harte welkom

Meer informatie, Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Spaanse conversatie

Elke maandag van 19:00-21:00 uur, een groep voor beginners, een groep voor half gevorderden

Wilt u Spaans beter leren spreken? Welkom in het Claverhuis!

Leer en oefen gesprekken  over alledaagse onderwerpen.
Kom met ons meedoen en heb het gezellig.

Spaans voor alle globetrotters.

Heeft u interesse, laat het ons gerust weten.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Nederlandse conversatieles | Learning Dutch

Elke donderdag van 19.00 tot 21.00 uur (1 groep beginners, 1 groep half-gevorderden)

Elke dinsdag 10.30 – 12.00 uur (1 groep beginners, 1 groep half-gevorderden)

Doe mee!

Ben je gemotiveerd om regelmatig te werken aan je Nederlands? Sluit je dan aan bij onze conversatiegroepen.

Een strippenkaart kost 10 euro voor 10 lessen, 3 maanden geldig

Wie graag wil deelnemen, laat het ons dan weten.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Wandelclub

Samen wandelen is leuker dan alleen!

Elke dinsdag dinsdagochtend 10:00 tot 12:00 uur

Daarom organiseren wij wekelijks een gezellige wandeling vanuit Het Claverhuis door de Jordaan / Centrum Amsterdam.
Samen lopen we in de buurt en staan even stil bij de leuke locaties in de buurt, zodat u het stadsdeel nog beter leert kennen.
Wandelen is leuk, bezorgt u behalve een frisse neus ook een betere conditie, nieuwe sociale contacten, en kennis over de interessante geschiedenis van het Centrum.

Onze enthousiaste begeleidster staat voor u klaar om er een gezellige ochtend van maken.

10:00 uur verzamelen met koffie en thee, 10.30 uur vertrek vanuit Het Claverhuis.12:00 uur terug en afsluiting met koffie & thee.

Aansluitend is er eventueel verse soep voor 1 euro.

Je mag eigen kosten voor je eventuele  soep, koffie of thee betalen.

Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Engelse conversatie

Donderdagochtend 10:30-12:30 uur(voor half gevorderden)

&

Donderdagmiddag 13:00 – 15:00 uur (voor  beginners)

Wilt u beter Engels leren spreken? Welkom in Het Claverhuis!

Leren en oefenen om gesprekken te voeren over alledaagse onderwerpen.

Heeft u interesse, laat het ons gerust weten. Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

OnlineTaalvolwassenen

Voor Elkaar

Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven. En kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? De DOCK sociaal werkers uit Amsterdam Centrum houden iedere dag telefonisch spreekuur en zijn van 09.00 tot 17.00 bereikbaar op 020-7670031. Wil je zelf hulp aanbieden? Ga dan naar de website van Voor Elkaar in Amsterdam.

Activiteit speciaal voor vrouwen

Tijdelijk niet beschikbaar ivm coronamaatregelen

Womentalk. De vrouwengroep is plek waar we veilig en anoniem kunnen praten over relaties waar we ons in bevinden, maar die niet altijd even gezond voor ons zijn. Hoe kunnen we hier beter mee omgaan en zelf meer de regie nemen? De praatgroep is geschikt voor vrouwen van 15 t/m 85 jaar.

Wanneer: iedere maandagavond van 19.00 tot 21.00, op de een tijdelijke locatie vlakbij Amsterdam CS. Aanmelden? Stuur een bericht naar Inez Hooghakken, via telefoon: 06-29897923, of e-mail: imhoogakker@gmail.com

Inez kan je ophalen bij de ingang van hotel Amrath, dan een klein stukje lopen naar de boot. Vanaf 7 september vindt de vrouwenherstelgroep weer plaats op locatie in het Claverhuis aan de Elandsgracht.

Computer & internethulp

Bent u het wachtwoord van uw e-mail vergeten? Lukt het niet een filmpje of foto via whatsapp te versturen? Wilt u weten hoe u bestanden op uw computer kan opslaan? Of heeft u een andere specifieke pc of internet vraag? Maak een afspraak! Onze computervrijwilliger helpt u telefonisch verder. Dit aanbod is geen computercursus. Het is bedoeld voor korte en kleine vragen. De vrijwilliger heeft 45minuten om u telefonisch te helpen met uw vraag. Elke woensdag is er een afspraak mogelijk tussen 12.00-14.00 uur.

0643543557
mchukum@dock.nl

Koppl

Steeds meer winkels gaan dicht, mensen met griepklachten mogen de deur niet meer uit en we komen minder met elkaar in contact. DOCK is een van de organisaties die je via KOPPL verder kan helpen. Zo kunnen we je helpen met medicijnen bezorgen, boodschappen doen, maaltijd bezorging, digitaal contact, geldproblemen en psychische ondersteuning. Ga hier naar de website van KOPPL.

Lief & Leed in Noord

Buren helpen elkaar! In Amsterdam-Noord steunen we elkaar door middel van kleine attenties uit het Lief & Leedpotje in je straat. Heb je hulp nodig en woon je in Noord? Neem contact op met sociaal werker Maria Dienaar via mblok@dock.nl of bel naar 06-42657966 .

Hulp Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is bereikbaar vanaf 9.00 uur

Voedselbank

De voedselbank doet er momenteel alles aan om de voedseluitgifte aan klanten deze week door te laten gaan. Wel houden zij rekening met de mogelijkheid dat zij na 6 april de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten tijdelijk moeten staken. Voor de meest actuele stand van zaken, hou de website en social-mediakanalen van de Voedselbank in de gaten.

Seniorenhulp

Corona slaat toe in Nederland. Het raakt ons allemaal. En ouderen, naast kwetsbaren, het meest. Zij moeten nu zoveel mogelijk binnen blijven. Alleen. Dit vergroot de kans op eenzaamheid en daar willen wij iets aan doen! Dit kunnen we niet alleen en daarom roepen we jou op te helpen. Bekijk de website, meld u aan en wordt gekoppeld aan een student.

Hulp bij computervaardigheden, tablet en smartphone

Tablets/iPads en Smartphones/iPhones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zij hebben zelfs het gebruik van pc’s en laptops enigszins verdrongen. Hoewel relatief gebruiksvriendelijk, lopen beginnende gebruikers toch vaak tegen problemen op. Ook vragen over Facebook, Whatsapp enz zijn welkom.

U bent van harte welkom bij deze inloopochtend waar onze deskundige medewerker voor u klaar zit. 

Voor vragen:ssaruhan@dock.nl of 06-34881830

FIT training

Wij gaan elke maandag van 19:00 tot 20:00 uur en donderdag van 10:00 tot 11:00 uur LIVE met de SCIANDRI stay at home FIT training voor volwassenen en 65 plussers. Dit is live te volgen via dit YouTube kanaal. Iedereen kan vanuit huis op zijn eigen niveau deelnemen aan deze training. 

Zo blijven we fit

Thuisblijven moet, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar hoe maken we dat een beetje leuker voor iedereen. En kunnen we toch iets doen aan de kracht en balans? En daarmee valincidenten voorkomen? Op de website www.laatjenietvallen.nl staan tips om te blijven bewegen. Yvonne Schoenmaker, een van onze In Balans docenten en sportmedewerker van Sciandri, geeft iedere donderdag live stoelengym. De lessen zijn  hier te vinden. Golden Sports geeft regelmatig een extra nieuwsbrief uit met daarin ook tips om fit te blijven in deze tijd en oefeningen voor thuis. Je kunt je abonneren op deze nieuwsbrief en mag alle informaties, tips en oefeningen delen  in jouw netwerk.

Franse conversatie

Elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Fris uw basiskennis van het Frans op.

We gaan woordjes, grammatica en enthousiaste conversatie aan elkaar koppelen.

Doe mee met onze groep.

Heeft u interesse, laat het ons gerust weten.

 Aanmelding via Sevim Saruhan, ssaruhan@dock.nl

Big Move

Big move helpt mensen die vast zitten, weer in beweging te komen. Naast individuele behandeltrajecten bieden wij een groepsgericht programma aan waarin je gaat werken aan het vertrouwen in jouw eigen kracht en de invloed die je zelf op je gezondheid hebt. Bekijk de website voor meer informatie.

HVO querido

Ook al zijn momenteel de meeste dagactiviteiten opgeschort, er ontstaan gelukkig ook veel creatieve en alternatieve vormen van dagbesteding. HVO querido heeft ze vast voor je op een rijtje gezet. Van intensieve work-outs voor thuis, tot virtuele tours of online muziek. Zij hebben een staalkaart aan online mogelijkheden gemaakt in zes categorieën: bewegen, muziek, creatief, koken, buiten en tours.

Doneer iets

Kun je iets doneren? Help je buren met houdbare levensmiddelen of producten zoals luiers, schoonmaakmiddelen etc. Doneer je product via 1 van de dozen op locaties. Bij de Huizen van de buurt 10:00-16:00 uur (weekend gesloten) Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201 of De Boomsspijker, Recht Boomssloot 52.

Voor wie?
Buurtbewoners die het financieel niet redden in deze tijden.Buurtbewoners die aangesloten zijn bij de Voedselbank en geen voedselpakketten of vouchers meer ontvangen. Buurtbewoners die normaal gesproken naar dagbestedingsactiviteiten gaan waar ze ook een maaltijd krijgen en wat nu is komen te vervallen. Wil je in aanmerking komen voor een pakket? Neem dan contact met ons op via 088-8555115 (dagelijks tussen 09:00-17:00 uur contact met een van de buurtwerkers).

Prisma belmaatjes

Alle Prisma activiteiten zijn even gestopt door de maatregelen rondom het coronavirus. Zo zijn er geen Stamtafels of Burengroepen. Prisma heeft echter wel Belmaatjes, zo houden we wel contact en voel jij je hopelijk minder eenzaam. https://www.stichtingprisma.nl/activiteiten/prisma-belmaatje/

Vrienden & ontmoeten

Volta LOCKDOWN

Truus Engels Kwartet

jongerenlandlustlabmboSchool & werkvolwassenencreatiefOnlineTaalVrienden & ontmoeten


Contact met onze collega’s