DOCK

DOCK werkt samen met buren en partners aan de samenredzaamheid in de wijk. ‘Meedoen’ staat hier centraal. Wij geloven dat iedereen kwaliteiten bezit en helpen deze graag verder te ontwikkelen. Wees niet bang om één van ons aan te spreken. Wij kunnen namelijk net zoveel van jou leren als jij van ons! Op deze pagina vind je een overzicht van (online) activiteiten en de locatie gegevens van onze Huizen van de Buurt en Wijk.

Onze Huizen van de Buurt in Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord hebben allemaal aangepaste openingstijden i.v.m. de aangescherpte corona maatregelen. U kunt voor de openingstijden het beste bellen naar de vestiging.

Amsterdam Centrum

De Witte Boei
Kleine Wittenburgerstraat 201, 1018 LT Amsterdam
Tel: 088 855 5073
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00
witteboei@dock.nl

De Boomsspijker
Recht Boomssloot 52, 1011 EC Amsterdam
Tel: 088 855 5075
boomsspijker@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00

Het Claverhuis
Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam, Tel: 088 855 5085
claverhuis@dock.nl
Gesloten voor bezoekersAmsterdam Centrum


Het Claverhuis
Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam, Tel: 088 855 5085
E: claverhuis@dock.nl
Gesloten voor bezoekers, geopend voor dagopvang van daklozen
claverhuis@dock.nl


Huizen van de wijk in Amsterdam Noord

De Evenaar 
Kometensingel 189, 1033 BE Amsterdam,
Tel: 088 855 5091 , E: evenaar@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00

De Meeuw 
Motorwal 300, 1021 PH Amsterdam,
Tel: 088 855 5067 , E: meeuw@dock.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00

De Banne
Bezaanjachtplein 243-247, 1034 CR Amsterdam,
Tel: 088 855 5080
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00

Waterlandplein
Waterlandplein 302, 1024 NB Amsterdam,
Tel: 088 855 5078
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00

Onze locaties

Voor Elkaar

Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven. En kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? De DOCK sociaal werkers uit Amsterdam Centrum houden iedere dag telefonisch spreekuur en zijn van 09.00 tot 17.00 bereikbaar op 020-7670031. Wil je zelf hulp aanbieden? Ga dan naar de website van Voor Elkaar in Amsterdam.

Activiteit speciaal voor vrouwen

Womentalk. De vrouwengroep is plek waar we veilig en anoniem kunnen praten over relaties waar we ons in bevinden, maar die niet altijd even gezond voor ons zijn. Hoe kunnen we hier beter mee omgaan en zelf meer de regie nemen? De praatgroep is geschikt voor vrouwen van 15 t/m 85 jaar.
Wanneer: iedere maandagavond van 19.00 tot 21.00, op de een tijdelijke locatie vlakbij Amsterdam CS. Aanmelden? Stuur een bericht naar Inez Hooghakken, via telefoon: 06-29897923, of e-mail: imhoogakker@gmail.com

Inez kan je ophalen bij de ingang van hotel Amrath, dan een klein stukje lopen naar de boot. Vanaf 7 september vindt de vrouwenherstelgroep weer plaats op locatie in het Claverhuis aan de Elandsgracht.

Computer & internethulp

Bent u het wachtwoord van uw e-mail vergeten? Lukt het niet een filmpje of foto via whatsapp te versturen? Wilt u weten hoe u bestanden op uw computer kan opslaan? Of heeft u een andere specifieke pc of internet vraag? Maak een afspraak! Onze computervrijwilliger helpt u telefonisch verder. Dit aanbod is geen computercursus. Het is bedoeld voor korte en kleine vragen. De vrijwilliger heeft 45minuten om u telefonisch te helpen met uw vraag. Elke woensdag is er een afspraak mogelijk tussen 12.00-14.00 uur.

0643543557
mchukum@dock.nl

Koppl

Steeds meer winkels gaan dicht, mensen met griepklachten mogen de deur niet meer uit en we komen minder met elkaar in contact. DOCK is een van de organisaties die je via KOPPL verder kan helpen. Zo kunnen we je helpen met medicijnen bezorgen, boodschappen doen, maaltijd bezorging, digitaal contact, geldproblemen en psychische ondersteuning. Ga hier naar de website van KOPPL.

Lief & Leed in Noord

Buren helpen elkaar! In Amsterdam-Noord steunen we elkaar door middel van kleine attenties uit het Lief & Leedpotje in je straat. Heb je hulp nodig en woon je in Noord? Neem contact op met sociaal werker Maria Dienaar via mblok@dock.nl of bel naar 06-42657966 .

Hulp Rode Kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is bereikbaar vanaf 9.00 uur

Voedselbank

De voedselbank doet er momenteel alles aan om de voedseluitgifte aan klanten deze week door te laten gaan. Wel houden zij rekening met de mogelijkheid dat zij na 6 april de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten tijdelijk moeten staken. Voor de meest actuele stand van zaken, hou de website en social-mediakanalen van de Voedselbank in de gaten.

Seniorenhulp

Corona slaat toe in Nederland. Het raakt ons allemaal. En ouderen, naast kwetsbaren, het meest. Zij moeten nu zoveel mogelijk binnen blijven. Alleen. Dit vergroot de kans op eenzaamheid en daar willen wij iets aan doen! Dit kunnen we niet alleen en daarom roepen we jou op te helpen. Bekijk de website, meld u aan en wordt gekoppeld aan een student.

Hulp bij computervaardigheden, tablet en smartphone

Tablets/iPads en Smartphones/iPhones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zeker nu. Hoewel relatief gebruiksvriendelijk, lopen beginnende gebruikers toch vaak tegen problemen op. Ook vragen over Facebook, Whatsapp etc zijn welkom. Via skype of andere online mogelijkheden krijgt hulp. Er is twee keer per week een online inloop.  Elke dinsdag 10.12.00 uur door Inneke Hartman, contact: dock.ineke@gmail.com telefoonnummer 06-30742595

m  

FIT training

Wij gaan elke maandag van 19:00 tot 20:00 uur en donderdag van 10:00 tot 11:00 uur LIVE met de SCIANDRI stay at home FIT training voor volwassenen en 65 plussers. Dit is live te volgen via dit YouTube kanaal. Iedereen kan vanuit huis op zijn eigen niveau deelnemen aan deze training. 

Lachyoga

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur, (via skype of live groepswhatsapp) Lachen met elkaar is inspannend, maar brengt ontspanning. Wil je op een simpele en vrolijke manier totale ontspanning ervaren? Kom lachyoga proberen en ervaar zelf hoe lachen je meer plezier en ontspanning in je leven kan geven. Wat we doen bij lachyoga Bij een lachyoga-workshop dansen we als warming up, doen ademhalingsoefeningen afgewisseld met lachspelletjes. Ook doen we rek en strekoefeningen en tot slot een lachmeditatie en relaxatie. Begeleiding door Henny Strijker en Jessica Schuringa. Contact: lachjefit@gmail.com

Schrijf café klavertje 4

Elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur! Schrijven met elkaar is inspirerend,  ontspannend en inzicht gevend. Wil je meer doen met schrijven? Lijkt het je leuk om met anderen te schrijven? Aan de hand van inspirerende oefeningen word je gestimuleerd om wat er in jou leeft te  delen op papier. Laat je verrassen door je eigen en andermans verhalen. Elk schrijfcafé staat op zichzelf.  Er is geen ervaring nodig. Begeleiding door Jessica Schuringa Contact: schrijfcafeklavertjevier@gmail.com

Computer inloop

Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur (via skype). Je kunt zelfstandig werken en allerlei oefeningen doen. Je hoeft niet te twijfelen of onze computerinloop iets voor je is, kom maar gerust langs en maak er gebruik van. De Computerinloop is bedoeld voor mensen die de basis van de computer kennen. Dit is geen computerles. Er is altijd een computerdeskundige bij de computerinloop die je graag online wil ondersteunen, helpen en je vragen wil beantwoorden. Begeleid door Michiel van der Haagen. Contact: SKYPE naam: michielvanderhaagen, telefoon: 06 44557017

Zo blijven we fit

Thuisblijven moet, daar is geen speld tussen te krijgen. Maar hoe maken we dat een beetje leuker voor iedereen. En kunnen we toch iets doen aan de kracht en balans? En daarmee valincidenten voorkomen? Op de website www.laatjenietvallen.nl staan tips om te blijven bewegen. Yvonne Schoenmaker, een van onze In Balans docenten en sportmedewerker van Sciandri, geeft iedere donderdag live stoelengym. De lessen zijn  hier te vinden. Golden Sports geeft regelmatig een extra nieuwsbrief uit met daarin ook tips om fit te blijven in deze tijd en oefeningen voor thuis. Je kunt je abonneren op deze nieuwsbrief en mag alle informaties, tips en oefeningen delen  in jouw netwerk.

Quizzen

Allerlei spannende en inspirerende vragen met en door Pons de Kok. Elke maandag van 14.00 tot 15.00 uur, via Skype. Contact: ppamsterdam@upcmail.nl telefoon: 06-15831772, (vrijwilliger DOCK) 

Online zingen

Zingen met en door Ineke Hartman Elke dinsdag 12.30 tot 13.30 uur. Meld je aan bij Ineke: dock.ineke@gmail.com  (Vrijwilliger DOCK) of bel naar 06-30742595

Franse conversatie

Fris uw basis kennis van het Frans op. We gaan woordjes, grammatica en   enthousiaste conversatie aan elkaar koppelen. Do you wish to relearn or refresh your FRENCH basic skills? Come and join our group. We will tie GRAMMAR and VOCABULARY together with LIVELY CONVERSATION. Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur (via videogesprek, Lockdown ZOOM, Hangoust Google of Skype) . Begeleid door Susan Coueignas (vrijwilliger DOCK). Contact: susan.coueignas@gmail.com 

Engelse les

Leren en oefenen om gesprekken te voeren over alledaagse onderwerpen. Learn to speak English conversationally! Elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, (via Skype) Begeleid door Judie Ellington (vrijwilliger DOCK), contact: Judieell.dock@gmail.com 

Big Move

Big move helpt mensen die vast zitten, weer in beweging te komen. Naast individuele behandeltrajecten bieden wij een groepsgericht programma aan waarin je gaat werken aan het vertrouwen in jouw eigen kracht en de invloed die je zelf op je gezondheid hebt. Bekijk de website voor meer informatie.

HVO querido

Ook al zijn momenteel de meeste dagactiviteiten opgeschort, er ontstaan gelukkig ook veel creatieve en alternatieve vormen van dagbesteding. HVO querido heeft ze vast voor je op een rijtje gezet. Van intensieve work-outs voor thuis, tot virtuele tours of online muziek. Zij hebben een staalkaart aan online mogelijkheden gemaakt in zes categorieën: bewegen, muziek, creatief, koken, buiten en tours.

Buurtsoep

Ook in deze tijden willen wij er voor u zijn. Er is geen buurtlunch, maar wel burensoep, af te halen bij de Boomsspijker – of thuisbezorgd indien nodig (binnen een straal van 2 kilometer). Bij ons kunt u vanaf dinsdag 7 april burensoep halen, dat wil zeggen, 1 portie halen, 2e gratis voor uw buren, familie of kennissen. Zolang de voorraad strekt, vanaf dinsdag. 
In de Boomsspijker maken wij een lekkere vegetarische maaltijdsoep voor thuis, gezond, hygiënisch en goedgevuld.

Die kunt u bij ons bestellen en ophalen (volgens richtlijnen van RIVM); u kunt zelf een pannetje of bakje meenemen, of u krijgt er een van ons. We houden natuurlijk wel 1,5 meter afstand. Het kan zijn dat u even buiten moet wachten als het druk is. We vragen een donatie van € 1,50 pp voor de 1e soep, de 2de portie is gratis voor uw buurtgenoten, familie, kennissen: mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken. 

Doneer iets

Kun je iets doneren? Help je buren met houdbare levensmiddelen of producten zoals luiers, schoonmaakmiddelen etc. Doneer je product via 1 van de dozen op locaties. Bij de Huizen van de buurt 10:00-16:00 uur (weekend gesloten) Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201 of De Boomsspijker, Recht Boomssloot 52.

Voor wie?
Buurtbewoners die het financieel niet redden in deze tijden.Buurtbewoners die aangesloten zijn bij de Voedselbank en geen voedselpakketten of vouchers meer ontvangen. Buurtbewoners die normaal gesproken naar dagbestedingsactiviteiten gaan waar ze ook een maaltijd krijgen en wat nu is komen te vervallen. Wil je in aanmerking komen voor een pakket? Neem dan contact met ons op via 088-8555115 (dagelijks tussen 09:00-17:00 uur contact met een van de buurtwerkers).

Prisma belmaatjes

Alle Prisma activiteiten zijn even gestopt door de maatregelen rondom het coronavirus. Zo zijn er geen Stamtafels of Burengroepen. Prisma heeft echter wel Belmaatjes, zo houden we wel contact en voel jij je hopelijk minder eenzaam. https://www.stichtingprisma.nl/activiteiten/prisma-belmaatje/

Vrienden & ontmoeten

Volta LOCKDOWN

Truus Engels Kwartet

Vrienden & ontmoeten


Contact met onze collega’s