DOCK

Buurtcentrum Het Zand is een levendige accommodatie. Scholen en maatschappelijke organisaties zijn er actief. Er zijn activiteiten voor bewoners en bewoners organiseren zelf ook allerlei activiteiten.

Het buurtcentrum is met name bedoeld voor activiteiten voor en door buurtbewoners. Ook u bent welkom in het buurtcentrum voor het organiseren van activiteiten.  Ook kunnen kinderen en ouders deelnemen aan activiteiten in het kader van de Brede School. Helaas kunnen op dit moment niet alle activiteiten plaatsvinden vanwege de Covid-19 maatregelen. Kijk voor de actuele maatregelen hier.

In de wijk Het Zand, gelegen in Leidsche Rijn, staat sinds 2006 Brede School Het Zand. Op Brede School Het Zand werken Montessorischool Arcade, Openbare Basisschool Het Zand, Saartje Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang, Cultuur19, Dock, Peutercentrum Spelenderwijs Utrecht, locatie ‘t Zand, samen aan de inhoudelijke verbinding tussen onderwijs, kinderopvang, welzijn, cultuur en sport om hiermee de ontwikkelingskansen van kinderen van 0 – 12 jaar te vergroten. Het profiel, natuur en cultuur, van onze Brede School, is hierbij een belangrijke pijler. Dit is onder andere terug te zien in de jaarlijkse gemeenschappelijk dag van Natuur & Cultuur en de kinderboekenmarkt.

Brede School Het Zand heeft ook een wijkfunctie en wil hiermee een ‘huiskamer’ voor de buurt zijn. Binnen Brede School Het Zand worden, door de partners maar ook door verschillende aanbieders van buiten, allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Met een breed en gevarieerd programma onder en na schooltijd om ieders talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Ruimte huren
Bent u voor een activiteit op zoek naar een ruimte? (ruimtes zijn niet te huur voor feesten en partijen) Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kunt u melden bij fmw@utrecht.nl. Bij calamiteiten kunt u (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Het buurtcentrum beschikt over een aantal extra faciliteiten en voorzieningen waaronder; koffie & thee, beamer, flipover, en extra stoelen. Wilt u hier gebruik van maken neem dan contact op.

Locatiegegevens
Pauwoogvlinder 20
3544 DB Utrecht

Aanbod in Buurtcentrum Het Zand

Informatie avond Lichtsculpturen maken

19 augustus 2021
Kim van der Zijde (kunstenares en begeleider van Sint-Maartensactiviteiten) vertelt over de Ronde van Sint-Maarten en het maken van lichtsculpturen. Het maken van lich…
Lees verder

Workshop lichtjes maken

29 oktober 2020
Het zijn donkere maanden en daarom kunt u nu een mooi lichtpunt komen maken! Deze workshop is voor jong en oud! De workshop vindt plaats op 8 en/of 15 december van 14:…
Lees verder

Kinderboekenweek activiteiten

24 september 2020
Samen terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek vanwoensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober 2020. Dit jaar geen grote gemeenschappelijke kinderboekenmarkt…
Lees verder