Rotterdam, Hillegersberg-Schiebroek

Creatieve activiteiten voor kinderen

Wat ga jij vandaag doen? Een rol spelen in een zelfbedachte theatervoorstelling of toch liever de taartjes proeven die je zelf gebakken hebt? Het kan allemaal bij het Kinderwerk! Kom gezellig langs want de kinderen organiseren elke dag de leukste activiteiten waar iedereen aan mee mag doen. Doe je mee?

Spelenderwijs leren
Bij DOCK leren kinderen op een leuke, speelse manier om samen te werken, verschillende rollen en taken te vervullen en resultaten te bereiken. Zo combineren we lekker bezig zijn met leren.

Wat doen jouw kinderen in hun vrije tijd? Sporten, gamen of buitenspelen? Ze kunnen ook terecht bij het Kinderwerk! Samen met kinderen organiseren wij activiteiten die leuk, leerzaam en nuttig zijn. De kinderen kunnen hiervoor terecht bij DOCK Kinderhuiskamer Wijkie.

Met mooi weer gaan we met de kinderen vaak naar buiten en spelen wij op verschillende pleinen. Wij verzorgen verschillende materialen om mee te spelen. Als kinderen zelf iets willen organiseren of een idee hebben, dan kunnen we dat misschien samen doen.

In de winter en herfst organiseren wij creatieve activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Daarnaast hebben wij ook computers waarop de kinderen Mogen werken als zij klaar zijn met de activiteit. Ook is er een kast met boeken waaruit zij mogen lezen en zijn er gezelschapsspellen die de kinderen met elkaar kunnen spelen. De boeken mogen eventueel ook mee naar huis genomen worden.

De computers zijn er ook om huiswerk op te maken. Als er geen printer is, kunnen de opdrachten ook geprint worden. Hiervoor zijn vaste momenten in de week en er is hulp.

Ons programma is wisselend. Wil je weten wanneer er wat te doen is? Kijk dan op onze Facebookpagina DOCK Kinderhuiskamer Wijkie. Op de ramen in Wijkie hangen ook de programma’s.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden