Haarlem

Stop de Schulden

1 op de 5 huishoudens kampt met schulden. DOCK helpt bewoners uit verschillende wijken en faciliteert hen in het ondersteunen en aanpakken van schulden. Onze vrijwilligers, stagiaires en sociaal werkers bieden een helpende hand.

Het traject Stop de Schulden bestaat uit:

  • kennismaking en voorlichting
  • ordenen van administratie
  • maken van een financieel overzicht
  • maken van een plan van aanpak
  • advies en ondersteuning
Heeft u financiële problemen waar u niet meer uitkomt? Door minder inkomen na ontslag of door schulden na een scheiding? Bent u niet meer in staat om die lening met (te) hoge rente af te lossen of moet u teveel ontvangen toeslagen terugbetalen? Of heeft u geen schulden maar wel voortdurend geldzorgen?
Meldt u zich dan aan voor de ‘Werkplaats Stop de Schulden’. Daar gaat u onder begeleiding van vrijwilligers en beroepskrachten uw financiële zaken op een rijtje  zetten. U gaat aan de slag met het ordenen van uw (financiële) administratie en het maken van een budgetoverzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ook zet u uw eventuele schulden op een rij en maakt u een plan van aanpak om uit de schulden te komen. U ontmoet er mensen die af willen rekenen met hun financiële stress. U leert van anderen en anderen leren van u.
Deskundige vrijwilligers en een sociaal raadsman en maatschappelijk werker adviseren en ondersteunen u hier graag bij.

Weg met financiële stress
DOCK heeft in Rotterdam al meerdere jaren ervaring met Stop de Schulden. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat al veel mensen hun financiën op orde hebben gebracht of hun schulden hebben aangepakt. Dat scheelt veel financiële stress.

De Werkplaats Stop de Schulden is iedere donderdagochtend van 9:30 – 12:00 uur in wijkcentrum De Horizon.

Aanmelden: via het Sociaal Wijkteam in uw buurt of mail stopdeschuldenhaarlem@dock.nl

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden