Rotterdam, Feijenoord

Stop de Schulden

1 op de 5 huishoudens kampt met schulden. 2,5% wordt bijgestaan door professionele schuldhulpverlening. DOCK helpt bewoners uit verschillende wijken en faciliteert hen in het ondersteunen en aanpakken van schulden. Samen met medewerkers, vrijwilligers, maatschappelijk werkers en professionele hulp probeert DOCK een helpende hand te bieden.

Het traject stop de schulden bestaat uit het volgende:

  • Kennismaking en voorlichting
  • Het ordenen van administratie
  • Het maken van een financieel overzicht
  • Het maken van een plan van aanpak
  • Advies en ondersteuning

 

 

Stop de Schulden

Stop de Schulden is een gefaseerd groepstraject waarin klanten worden ondersteund met hun schulden. Klanten gaan zelfstandig of in een groep aan de slag met ondersteuning van vrijwilligers, stagiaires en professionals, om inzicht en overzicht te krijgen in hun financiële situatie.

Dit houdt in: het op orde brengen van hun administratie, een schuldenoverzicht en budgetoverzicht maken. Na deze eerste stap, zullen er 1 op 1 gesprekken volgen met een maatschappelijk werker om een plan van aanpak te maken. Hierna gaat volgt het uitvoeren van het plan van aanpak.

Wanneer het traject is afgelopen, volgt er nazorg.

Heeft u vragen over Stop de Schulden, neem dan contact op met onderstaande contactpersonen. Aanmelden is alleen mogelijk via de Vraagwijzer.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden