Hellevoetsluis

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is een manier om buren met een conflict te helpen bij het zoeken naar een oplossing voor hun burenruzie. Het gaat altijd om problemen waarbij politie of justitie nog geen rol hoeven spelen, maar waarbij wél iemand nodig is om tot een oplossing te komen. Buurtbemiddeling werkt met getrainde vrijwilligers. De kracht van deze buurtbemiddelaars is hun onpartijdige houding. Buurtbemiddeling is gratis.

Wanneer kan buurtbemiddeling helpen?
Buurtbemiddelaars kunnen u helpen, bijvoorbeeld bij ruzies/conflicten in de volgende situaties:
• geluidsoverlast
• parkeeroverlast
• rommel op straat
• huisdierenoverlast
• harde muziek
• intimidatie
• stankoverlast
• schreeuwende kinderen

Hoe maakt u gebruik van Buurtbemiddeling?
Wilt u met een buurtbemiddelaar aan de slag om een conflict met uw buren op te lossen, neem dan contact op via onderstaande gegevens. Tijdens een gesprek met de buurtbemiddelaar vertelt u wat er aan de hand is. Daarna legt de buurtbemiddelaar op uw verzoek contact met de buren met wie u de overlast wilt bespreken. Als zij meewerken, komt er een gezamenlijk gesprek op een neutrale plek. De bemiddelaar luistert naar beide kanten van het verhaal en blijft zelf neutraal. Zelf maakt u afspraken met uw buren, de buurtbemiddelaar helpt hierbij om het gesprek in goede banen te leiden. Wilt u een buren conflict aan ons voorleggen zonder direct het buurtbemiddelingstraject van start te laten gaan? Vraag dan naar onze dienstverlening ‘Coachen bij conflicten’.

Projectleider Buurtbemiddeling is Lowie Reinders (bereikbaar maandag t/m woensdag tijdens kantooruren).

Aan buurtbemiddeling werken mee: Gemeente Hellevoetsluis, Politie, Welzijnsorganisaties, bewoners (organisatie/vereniging) en huurcommissies.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden