Rotterdam, Centrum

Buurtbemiddeling

Iedereen heeft liever een goede buur dan een verre vriend. Toch kan het gebeuren dat u overlast van uw buren ervaart en er samen niet uit komt. Het is dan goed om te weten dat buurtbemiddelaars kunnen ondersteunen.

Stap voor stap naar een oplossing
De vrijwillige Buurtbemiddelaars gaan stap voor stap te werk. Eerst wordt afzonderlijk met beide buren gesproken. Als beide instemmen met een gezamenlijk gesprek, zal onder begeleiding van deze bemiddelaars een bemiddelingsgesprek plaatsvinden op een neutrale locatie. Tijdens dit gesprek worden oplossingen gezocht die beide buren tevreden stemmen. De buurtbemiddelaars nemen hierin een neutrale en onpartijdige rol in. Deelname is voor bewoners kosteloos.

Buurtbemiddelaar worden
DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe buurtbemiddelaars. Bekijk de vacature.
De eerstvolgende Basistrainingen start in oktober/november (donderdagavond 26 oktober, zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november).
Aanvullende praktische informatie over de Basistrainingen vindt u hier.

Burenruzie melden
Wilt u een burenruzie melden? Neem contact op met de coördinator in uw wijk: Monique van Deursen.

 

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden

‘Hoe breder de kloof, hoe mooier de brug’

Lees het verhaal van Ap