Rotterdam, Prins Alexander

Buurtbemiddeling

Iedereen heeft liever een goede buur dan een verre vriend. Toch kan het gebeuren dat u overlast ervaart van uw buren en er samen niet uit komt. Vaak gaat dit gepaard met toenemende frustratie en een gevoel van machteloosheid. Het is dan goed om te weten dat buurtbemiddelaars kunnen ondersteunen. Via buurtbemiddeling lukt het vaak wél om burensituaties te verbeteren.

Stap voor stap naar een oplossing
De buurtbemiddelaars gaan stap voor stap te werk. Eerst wordt afzonderlijk met beide buren gesproken. Als beide instemmen met een gezamenlijk gesprek, zal onder begeleiding van deze bemiddelaars een bemiddelingsgesprek plaatsvinden op een neutrale locatie. Tijdens dit gesprek worden oplossingen gezocht die beide buren tevreden stemmen. De buurtbemiddelaars nemen hierin een neutrale en onpartijdige rol in. Deelname is kosteloos, de bemiddelaars zetten zich belangeloos in.

Buurtbemiddelaar worden
DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe buurtbemiddelaars. Bekijk de vacature.
De eerstvolgende basistraining is op 1, 3 en 10 februari.
Aanvullende praktische informatie over de Basistrainingen vindt u hier.

Burenruzie melden
Wilt u een burenruzie melden? Neem contact op met de projectleider in uw wijk: Christian Asche.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden

‘Hoe breder de kloof, hoe mooier de brug’

Lees het verhaal van Ap