Buurtpreventie

Bij Buurtpreventie spelen deelnemende bewoners een belangrijke rol in het veiliger maken van hun wijk. Zij zijn de ogen en oren in de wijk. Zij gaan de straat op en signaleren onveilige situaties, maar spreken ook buurtbewoners aan. Op deze manier wil het Buurtpreventieteam de veiligheid bevorderen, zodat het weer gezellig wordt in de wijk.

Het Buurtpreventieteam loopt ‘s avonds in koppels door de wijk en houden hun ogen en oren goed open. Deze vrijwilligers spreken mensen aan die overlast veroorzaken in de buurt e bellen de politie als zij gevaarlijke situaties tegenkomen. Door de goede samenwerking met jeugdwerk kan beginnende criminaliteit op tijd worden aangepakt. Het geeft bijvoorbeeld ook tips om een inbraak te voorkomen. In de praktijk blijkt dat de aanpak werkt. Het leidt tot minder klachten, minder criminaliteit, minder vervuiling en beter contacten met andere buurtbewoners. Wanneer zich ernstige zaken voordoen, zoals inbraak, vandalisme en geweld doet buurtpreventie een stapje terug en treedt de politie op.

Projectleider Buurtpreventie is Lowie Reinders (bereikbaar van maandag t/m woensdag tijdens kantooruren).

Aan Buurtpreventie werken mee: Gemeente Hellevoetsluis, Politie, Welzijnsorganisaties, bewoners (organisatie/vereniging) en huurcommissies.

Deze dienst wordt aangeboden in de volgende buurten:

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden