Leren koken voor jongeren

Studenten van de Hogeschool Amsterdam hebben onderzoek gedaan naar voeding en gewicht van jongeren in Amsterdam Noord. De resultaten van dat onderzoek zijn gebruikt om een boek samen te stellen over gezonde en gevarieerde voeding. Jongeren gebruiken dit kookboek regelmatig bij Eat & Meet.

In het boek staan de recepten gerangschikt op:

  • Eat & Meet
  • Sausjes en dipjes
  • Salades
  • Soepen
  • Zoetigheid
  • Sappen

De recepten hebben de labels Paleo, Sport en Brain Power.

Paleo recepten zijn gebaseerd op de levensstijl van de jagers en verzamelaars. Zij gebruiken veel vruchten en noten, oftewel een goed alternatief voor de schijf van 5.
Ook staan er in het kookboek recepten die je kan bereiden voor of na het sporten. Het is namelijk belangrijk om goed, maar ook gezond te eten na intensieve inspanning.

Brain Power recepten zijn gerechten die het denkvermogen stimuleren en zorgen voor een optimale concentratie om bijvoorbeeld  goed te kunnen studeren.

Benieuwd naar dit bijzondere kookboek? Behoefte aan een gezonde maaltijd? Weten hoe je de recepten bereidt? Vraag de jongerenwerkers naar meer informatie!

Deze dienst wordt aangeboden in de volgende buurten:

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden