Meedoen in de wijk

Het verschil maken door mee te doen
Via DOCK kunt u zichzelf op allerlei manieren actief inzetten voor uw buurt. U kunt bijvoorbeeld helpen met het op orde brengen van de administratie van een buurman, een maatje zijn voor een alleenstaande moeder, een taalmaatje zijn voor iemand die de Nederlandse taal wil leren, of een klusje doen voor een hulpbehoevend iemand. Heeft u specifieke kennis of bent u ergens heel handig in? Dan kunt u zich ook inzetten door een cursus of workshop te organiseren in de wijk. Bij DOCK kunt u zelf bepalen hoe actief u wilt zijn.

Meedoen levert veel op
Actief zijn in de buurt levert niet alleen iets waardevols op voor een ander, maar ook voor uzelf. U ontmoet andere mensen en u vergroot uw kennissen- en vriendennetwerk. U doet werkervaring op, waar u anders misschien niet snel binnen zou komen. En mocht u geen betaald werk hebben, dan kan vrijwilligerswerk in de buurt een opstapje zijn naar het vinden van een baan. U kunt ook actief zijn in de buurt, in de vorm van een stageplek.

Wilt u uw talenten inzetten om een ander te helpen? Bespreek het met de medewerkers van DOCK.

Deze dienst wordt aangeboden in de volgende buurten:

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden