Forumtheater jonge mantelzorgers

Bij forumtheater is publiek is de baas
Het forumtheater is een vorm van theater maken waarin het draait om democratie, om het opheffen van de tegenstelling tussen “sterk” en “zwak”. Publiek en spelers worden opgeroepen niet langer genoegen te nemen met een ongewenste situatie, maar de verantwoording te nemen een verandering teweeg te brengen. De acteurs reiken in het stuk een maatschappelijk dilemma aan waarmee het publiek al inspringend in het stuk, zelf aan de slag gaat. Er wordt geen oplossing geboden, maar al doende ontdekt het publiek de mogelijkheden tot verandering. In het forumtheater is het publiek dus de baas.

Forumtheatergroep over jonge mantelzorgers
Jongeren uit Amsterdam maken onder leiding van jongerenwerkers van DOCK met elkaar een aantal scènes over jonge mantelzorgers. Deze zijn gebaseerd op eigen kennis en know how. In de scènes loopt het slecht af voor de hoofdrolspeler.

Optredens
Deze scènes willen zij graag tonen op scholen en andere plekken waar jongeren samen komen. Na een scene wordt aan het publiek gevraagd:  Is deze scène realistisch? Waar zit de onrechtvaardigheid? Was het herkenbaar? Hoe zou de hoofdrolspeler ondersteund kunnen worden? Het publiek wordt uitgedaagd om actief mee te denken en krijgen ook de ruimte om rollen in te nemen en nieuwe mogelijkheden uit te proberen.

Informatie over optredens
• Doelgroep: jongeren tussen 10 en 23 jaar
• Duur: 1 optreden met daarin +/- 2 scènes duurt maximaal 120 minuten, inclusief een nabespreking van maximaal 60 minuten.
• Locatie: optredens kunnen gegeven worden op scholen (voortgezet onderwijs, mbo, hbo)  jongerencentra of andere plekken waar jongeren samen komen.

De scènes worden op de grond gespeeld, er is geen podium nodig.

Informatie over deelname aan een theatergroep:
• Lijkt het je interessant om voorlichtingen te geven door middel van deze vorm van theater? Neem dan contact op met de jongerenwerker van DOCK.

Deze dienst wordt aangeboden in de volgende buurten:

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden