Rotterdam, Feijenoord

Ondersteuning bij opvoeden

Het opvoeden van kinderen is niet alleen een hele leuke, maar ook een ingewikkelde taak. Tijdens het opgroeien van uw kinderen komt u regelmatig de nodige uitdagingen tegen. Ouders kunnen bij DOCK hun ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij verschillende vraagstukken. Denk daarbij aan knelpunten op het gebied van gedrag, eten en groei of zorgen rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding, een overlijden of pesten. Naast bijeenkomsten door ouders voor ouders, biedt DOCK  een luisterend oor, praktische tips en themabijeenkomsten over opvoedkundige onderwerpen.

 

Wijkacademie Opvoeden

De Wijkacademie is er voor ouders in het gebied Feijenoord. Op verschillende plekken in het gebied komen ouders bij elkaar om opvoedthema’s te bespreken en activiteiten te bedenken voor ouders of/en kinderen in de wijk.

Wilt u meepraten, meedenken en helpen organiseren? Meld u dan aan bij de Wijkacademie Opvoeden via de Helpdesk.

Positief opvoeden

Positief opvoeden is een training voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar. De training helpt u om oorzaken van gedrag bij uw kinderen te herkennen en leert u hoe u gewenst gedrag bij uw kinderen kunt stimuleren. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die voor dezelfde, soms moeilijke, taak staan. De training behandelt opvoedingsvaardigheden die werken, manieren om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren, vaardigheden in het omgaan met probleemgedrag van uw kind en biedt praktische handvaten. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Pittige puber

In de puberteit is de rol van ouders heel belangrijk, zowel van vader als moeder. Hoe vervult u die rol als uw kind steeds meer zijn eigen gang wil gaan? Hoe weet u waar uw kind uithangt, met wie en of het oké is wat hij of zij buiten de deur doet? Hoe voorkomt u dat het uithalen van kattenkwaad overgaat in het plegen van delicten? In deze training kunt u met andere ouders, die ook te maken hebben met een pittige puber, praten over alle belangrijke kanten van het opvoeden van uw kind. U maakt kennis met praktische vaardigheden die u kunt inzetten om het gedrag van uw kind te beïnvloeden. Ook kunt u zorgen met elkaar delen en tips uitwisselen rondom de thema’s Praten met uw puber, Zicht houden en Begrenzen. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten

 

 

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden