Rotterdam, Noord

Ondersteuning bij opvoeden

Het opvoeden van kinderen is niet alleen een hele leuke, maar ook een ingewikkelde taak. Tijdens het opgroeien van uw kinderen komt u regelmatig de nodige uitdagingen tegen. Ouders kunnen bij DOCK hun ervaringen uitwisselen en elkaar helpen bij verschillende vraagstukken. Denk daarbij aan knelpunten op het gebied van gedrag, eten en groei of zorgen rondom ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding, een overlijden of pesten. Naast bijeenkomsten door ouders voor ouders, biedt DOCK  een luisterend oor, praktische tips en themabijeenkomsten over opvoedkundige onderwerpen.

 

Opgroeien in de Provenierswijk

Gezond en veilig opgroeien gaat niet vanzelf. Daarom organiseert DOCK speciale bijeenkomsten voor ouders en hun kinderen, waarbij diverse onderwerpen aan bod komen. Denk daarbij aan verkeersveiligheid, gedrag op straat, het voorkomen van drank- en drugsgebruik, omgang met de andere sekse, et cetera. Daarnaast worden er ook bijeenkomsten georganiseerd met specifieke informatie voor moeders, vaders, jongens of meiden.

Kijk in de activiteitenkalender voor de eerst volgende bijeenkomst

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden