Amsterdam, Centrum

Lekker buitenspelen

Heb jij zin om buiten te spelen en nieuwe mensen te ontmoeten? Ben jij in de middag vrij en wil je wat leuks doen? Kom dan naar een van de speeltuinen of buitenactiviteiten!

Speeltuinen

De speeltuinen in Amsterdam Centrum en buitenspeelclubs in Amsterdam West zijn bruisende plekken waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven. Deze veilige en uitdagende speeltuinen bieden meer. Het zijn ook  belangrijke ontmoetingsplaatsen voor kinderen, ouders, buren, vrijwilligers en werkers van diverse (in)formele organisaties in de wijk. De betrokkenheid van de buurtbewoners bij deze ontmoetingsplaatsen versterkt de verbinding met elkaar, heeft een positieve invloed op de sfeer in de wijk en bevordert de leefbaarheid voor jong en oud. DOCK coördineert het beheer van de speeltuinen van de voormalige stadsdelen.

  1. Speeltuin Wittenburg
  2. Oosterspeeltuin
  3. Speeltuin UJ Klaren
  4. Speeltuin de Piramide
  5. Speeltuin Ons Genoegen
  6. Noorderspeeltuin
  7. Speeltuin Cremerplein

Wilt u meer informatie over deze speeltuinen? Neem dan contact op.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden