Rotterdam, Feijenoord

Ontspannen/Omgaan met stress

In een gelukkig leven is er een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Iedereen heeft wel eens last van stress. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Toch hebben sommige mensen zó veel last van stress dat het ze in hun dagelijks leven belemmert en lichamelijke klachten geeft, zoals hoofdpijn of pijnlijke schouders.

 

Bewust ontspannen

Tijdens de 5 wekelijkse training werkt u aan het herstel van evenwicht tussen spanning en ontspanning en leert u weer ontspannen. Het is een praktische en effectieve training en biedt verschillende werkvormen aan. Met plezier richt de trainer zich op dat wat de deelnemers nodig hebben en wat er in de groep leeft. De ontspanningsoefeningen zijn ook thuis gemakkelijk uit te voeren en toe te passen. U ontvangt een CD en een handleiding.

In samenwerking met DOCK wordt deze training verzorgd door Indigo preventie.

Omgaan met stress

Hoe zorg ik voor een goede balans? Kom dan naar de training Omgaan met stress. U krijgt inzicht in wat (on)gezonde stress is en wat dit met u kan doen. U krijgt een beeld van de manier waarop uzelf gewend bent om met stress om te gaan. En door anders om te gaan met stress, kunt u in balans blijven. In samenwerking met DOCK wordt deze training verzorgd door indigo preventie

Mindfulness

Bent u vaak in gedachten bezig met iets anders dan waar u aan werkt? Of bent u langer van slag dan u wilt als er iets vervelends gebeurt? Dan is meedoen met deze Mindfulness training een goede keuze. In een staat van ‘mindfulness’ bent u zich bewust van de ervaring zoals die zich voordoet, van moment tot moment, zonder oordeel. Een toestand waarin u gefocust en helder bent.

In samenwerking met DOCK wordt deze training verzorgd door Indigo preventie.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden