Rotterdam, Charlois

Nederlandse taalles

Als je de Nederlandse taal spreekt kun je meedoen in de maatschappij. Daarom biedt DOCK verschillende taalactiviteiten.

In Charlois biedt DOCK Nederlandse les voor groepen beginners en gevorderden. De cursus duurt van september tot juni, met onderbrekingen tijdens de schoolvakanties. Tussentijdse instroom  is mogelijk na een toets en een certificaat. In de lessen wordt aandacht besteed aan maatschappijoriëntatie. De onderwerpen die aan bod komen naast de Nederlandse les zijn o.a.: gezondheidszorg in Nederland, onderwijs, verkiezingen, ken je wijk, feestdagen, vrijwilligerswerk en de activiteiten in de wijk.

Alle lessen worden een maal per week gegeven en duren drie uur. Voor werkenden is er een avondgroep. De lessen worden verzorgd door een Taaldocent en door getrainde Taalmaatjes (vrijwilligers). Nederlandse les kan ook individueel gegeven worden door een Taalmaatje als hier behoefte aan is. Op elke locatie is een e-centrum aanwezig met computers waar cursisten met behulp van Taalmaatjes extra kunnen oefenen.

Sinds enkele weken kunnen cursisten naar het Taalcafé in de Bibliotheek. DOCK organiseert daar conversatielessen in samenwerking met de Bibliotheek en Stichting Lezen en Schrijven.

Kijk voor informatie over dagen en tijden in de activiteitenkalender.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden