Rotterdam, Hoogvliet

Nederlandse taalles

Als je de Nederlandse taal spreekt kun je meedoen in de maatschappij. Daarom biedt DOCK verschillende taalactiviteiten.

Informele Taalles

U bent bij de dokter maar weet niet goed hoe u uw vraag het beste kunt stellen. Hierdoor gaat u misschien weg met informatie die u eigenlijk niet veel verder heeft geholpen. Of u staat bij de sportvereniging en wilt graag informatie opvragen over sportlessen, maar hoe vraagt u concreet wat u nodig heeft?

Speciaal voor taalvragen op het gebied van gezondheid en intergratie organiseren taalvrijwilligers 12 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leert u op een laagdrempelige manier omgaan met taal. U wordt bij aanmelding eerst getoetst op uw taalvaardigheid. Daarna zoeken we een geschikte plek voor u binnen ons taalaanbod. Deelname is gratis. Kijk voor dagen en tijden in de activiteitenkalender of neem contact op.

Villa Taal Cirkel

Tijdens deze bijeenkomst kunt u samen met anderen praten over actualiteit, gezondheid, financiën en vrijwilligerswerk. Iedereen is van harte welkom! We spreken tijdens deze activiteit in het Nederlands. Heeft u moeite met de Nederlandse taal, dan kunt u tijdens deze activiteit informatie opvragen over het Taalaanbod in Hoogvliet.

Neem voor meer informatie contact op.

 

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden