Rotterdam, Noord

Nederlandse taalles

Als je de Nederlandse taal spreekt kun je meedoen in de maatschappij. Daarom biedt DOCK verschillende taalactiviteiten.

In Noord wordt door vrijwilligers taalles gegeven aan verschillende niveaus. Na een intakegesprek wordt uw niveau bepaald en welke klas voor u geschikt is. Als de klassen vol zitten komt u op de reservelijst. Bij voldoende animo starten we een nieuwe groep. Tijdens de taallessen wordt Nederlandse taalles gegeven door getrainde vrijwilligers. In de groepen zitten bewoners met verschillende niveaus, zo kunnen bewoners met een hoger niveau anderen ook helpen. Daarnaast worden verschillende thema’s besproken. De deelnemers voelen zich vertrouwd in de eigen groep. Dit maakt het bespreken van verschillende onderwerpen mogelijk.

Spreekt u al redelijk Nederlands? Dan is de conversatiegroep voor mannen misschien wat voor u. Bij voldoende animo starten we ook een groep voor vrouwen.

Conversatielessen

De conversatielessen zijn voor mensen die al redelijk goed Nederlands spreken en dit willen verbeteren door gezamenlijk te praten en onderwerpen te bespreken.

Taalmaatjes

Naast de taalvrijwilligers die in groepen les geven zijn er ook taalmaatjes die één op één les geven. De taalmaatjes worden op aanvraag van de taalcursisten ingezet. Kijk voor informatie over dagen en tijden in de activiteitenkalender.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden