Schiedam

Weerbaarheidstrainingen

Wil je leren om op te komen voor jezelf? Of werken aan je zelfvertrouwen? De Weerbaarheidstrainingen van DOCK maken je lichamelijk en geestelijk sterker. Er zijn weerbaarheidstrainingen voor kinderen, jongeren en ouders.

In Schiedam geven wij meerdere weerbaarheidstrainingen voor kinderen, jongeren en hun ouders. Onze weerbaarheidstrainingen zijn voornamelijk gebasseerd op de methodiek ‘Ho, tot hier en niet verder…! Door spel en beweging leren kinderen, jongeren en hun ouders te zorgen voor zichzelf, rekening te houden met anderen en problemen op te lossen.

Hoe ziet de training eruit?
We nodigen kinderen door middel van spel, beweging, tekenen, verbeelding en verwoorden van eigen ervaringen uit om op meerdere manieren te ‘bewegen’. Door spelenderwijs met leeftijdsgenootjes nieuwe vaardigheden te ontwikkelen krijgen zij meer gedrags- en keuzemogelijkheden. Daarbij ondersteunen we ouders/opvoeders zodat zij hun kinderen kunnen helpen bij het zelfstandig worden.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden