Haarlem, Oost

Welzijn op recept

Heeft u wel eens last van klachten als slapeloosheid, hoofdpijn of somberheid? Soms zijn dergelijke klachten zo hinderlijk dat u besluit om naar de huisarts te gaan. De ervaring leert dat dergelijke lichamelijke klachten vaak het gevolg zijn van nare gevoelens en omstandigheden, zoals eenzaamheid, stress, het verlies van een baan of van een dierbare.

Omdat medicijnen niet altijd (voldoende) helpen heeft DOCK samen met enkele huisartsen Welzijn op Recept ontwikkeld. Samen met een welzijnscoach gaat u dan op zoek naar activiteiten die u energie geven. Zodat u een positieve draai aan uw leven kunt geven die een blijvend resultaat heeft.

Waar wordt u vrolijk van?
• Creatieve activiteiten, zoals schilderen of zingen in een koor
• Sociale activiteiten, zoals samen koken en eten
• Vrijwilligerswerk, zoals boodschappen doen of computerles geven
• Sport en bewegen, zoals wandelen, dansen of yoga
• Kunst en cultuur, zoals samen naar het museum of de bioscoop
• Trainingen en workshops, zoals positief denken, taalles of slim omgaan met geld

Samen met de welzijnscoach kiest u de activiteiten die bij uw interesses passen.

In Haarlem voert DOCK Welzijn op Recept uit in samenwerking met Haarlem Effect. Kijk voor meer informatie en de contactpersonen op www.welzijnoprecepthaarlem.nl.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden