Rotterdam, Kralingen-Crooswijk

Omgaan met computers & internet

De computer en het internet zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Steeds meer zaken kunt en moet u regelen via het internet. Denk daarbij aan het regelen van een DigiD of het aanvragen van een kwijtschelding. Om u daarmee op weg te helpen biedt DOCK handige computertrainingen en inlooppunten waar u met uw vragen terecht kunt.

DigiTijger

De groepstraining DigiTijger (vier bijeenkomsten) in Kralingen-Crooswijk is voor iedereen die het moeilijk vindt om via het internet contact te hebben met instanties.

Inhoud:
•    Aanvragen/activeren DigiD
•    E-mailen met een Hotmail/Gmail adres
•    Internetbankieren en online betaalwijzen
•    Internetsites van de overheid
•    Persoonlijke pagina’s van instanties

DigiTaal
Tijdens deze cursus leert u computervaardigheden voor bewoners die de Nederlandse taal nog niet helemaal vaardig zijn.

Computercursus basisvaardigheden
Wilt u leren omgaan met de computer? De computerdocenten helpen u om stap voor stap vaardiger te worden met de computer.

Computerinloop
In deze computerinloop kunnen de deelnemers oefenen met de basisvaardigheden op de computer, onder begeleiding van vrijwilligers.

Kijk in de activiteitenkalender voor de dagen en tijden.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden