Rotterdam, Feijenoord

Zakgeldproject

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar? En wil je aan de slag in de wijk? Doe dan mee met het zakgeldproject! In het zakgeldproject leer je wat
werken is. Waar je op moet letten als je gaat werken en welke afspraken en
regels daar gelden. Ondertussen verdien je geld!

 

Stap 1
Haal bij DOCK een inschrijfformulier. Vul dit in en lever dit formulier, samen met een kopie van je ID-kaart, weer in bij DOCK.

Stap 2
Je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ook willen we even kennismaken met je ouders/voogd, zodat zij ook weten wat je gaat doen.

Stap 3
Je kunt aan de slag in de wijk. Samen kijken we wat je leuk vindt en wat bij je past. Er is van alles mogelijk, bijvoorbeeld helpen in een speeltuin, een sportvereniging of in een Huis van de Wijk.

Stap 4
Je bent aan het werk! Je mag een half jaar maximaal 5 uur in de week meedoen.

Stap 5
Elke eerste maandag van de maand wordt er geld op je bankrekening gestort. Je verdient 2,75 euro per uur. Je krijgt ook een training ‘omgaan met geld’.  Meedoen of meer informatie?

Stap 6
Als het half jaar er op zit, krijg je een certificaat. Ook krijg je een sollicitatietraining. Handig, voor als je in de toekomst een bijbaan zoekt!

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden