Rotterdam, Hillegersberg-Schiebroek

Zakgeldproject

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar? En wil je aan de slag in de wijk? Doe dan mee met het zakgeldproject! In het zakgeldproject leer je wat
werken is. Waar je op moet letten als je gaat werken en welke afspraken en
regels daar gelden. Ondertussen verdien je geld!

 

 

Stap 1. 
Haal bij het Huis van de Wijk Arcadia aan de Apollostraat 163 een inschrijfformulier. Vul dit in en lever het samen met een kopie van je identiteitsbewijs in.

Stap 2.
Je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ben je geschikt? Dan wordt je aangenomen. DOCK wil ook kennis maken met je ouders/voogd, zodat zij ook weten wat je gaat doen.

Stap 3. 
Je kunt aan de slag in de wijk. Samen met jou kijken we wat handig voor je is. Er is van alles te doen, bijvoorbeeld helpen in de kantine bij de voetbal- of een tennisvereniging, met kinderen spelletjes doen in de naschoolse opvang, de dieren verzorgen bij de kinderboerderij en nog veel meer.

Stap 4. 
Gefeliciteerd, je mag aan de slag! Je mag maximaal een half jaar, 5 uur in de week meedoen aan het Zakgeldproject.

Stap 5. 
Je verdient € 2,75 per uur. Elke maand kijken we hoeveel uur je gewerkt hebt en storten het totaalbedrag op je eigen betaalrekening. Je krijgt ook een training ‘hoe ga je om met geld’.

Stap 6. 
Als jouw half jaar erop zit krijg je een certificaat. Altijd handig voor later!

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden