DOCK

Doe mee op Facebook

Doe mee met leuke activiteiten: knutselen, kennis, uitdagingen, proefjes en bewegen. Met spullen die (bijna) iedereen in huis heeft. Iedere dag een andere activiteit op Facebook DOCK Haarlem. Voor kinderen tot en met 12 jaar. En voor ouders die het leuk vinden om mee te doen.
Wanneer: maandag tot en met vrijdag komt de activiteit om 12:00 uur online op Facebook DOCK Haarlem.
Met: Gea Apeldoorn en Saloua Bouzia
Saloua: 06-28341084, sbouzia@dock.nl
Gea 06-57066187, gapeldoorn@dock.nl 

Hulp door Sociaal Wijkteam

Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij vragen over werk, inkomen, wonen, welzijn of zorg? Neem contact op met het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt van maandag tot en met vrijdag 9:00 – 17:00 uur. Kijk op sociaalwijkteamhaarlem.nl voor het telefoonnummer.

Hulp van maatschappelijk werk

Waarvoor kunt u in deze coronatijd terecht bij het maatschappelijk werk:
ondersteunende en inzichtgevende gesprekken voor alle bewoners van Haarlem die te maken hebben met spanningen binnen relaties (familie, vrienden, werk, organisaties etc.).
Ondersteuning bij relatieproblematiek met behulp van het digitale zelfhulpprogramma ‘Two2Tango’.

Hulp van Sociaal Raadslieden

Heb je hulp nodig of wil je advies over uitkeringen, schulden, beslagleggingen, belastingen, toeslagen of wetten en regels? De Sociaal Raadslieden bieden online en telefonisch gratis juridisch en financieel advies.
je kunt zelf al aan de slag. Klik op deze link en je vindt hele korte duidelijke instructievideo’s om zelf je administratie te ordenen.
En bekijk eens de praktische instructiefilmpjes die onze sociaal raadslieden van DOCK Haarlem voor je maakten:

De sociaal raadslieden maakten ook een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden.

Hoe kun je de sociaal raadslieden bereiken?
Wanneer: maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 13:00 uur
Tel:
088 – 855 5178
E-mail: sociaalraadsliedenhaarlem@dock.nl
Facebook: Sociaal Raadslieden DOCK Haarlem

En natuurlijk via het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt.

Knutsel tutorial

Ben jij tussen de 5 en 12 jaar oud? En houd je van knutselen? Samen met haar 9-jarige nichtje Yasmin maakt onze stagiaire Romona elke week een fantastische en gemakkelijke knutseltutorial. Om in maximaal 15 minuten te maken. En het mooiste is dat je de meeste knutselspulletjes gewoon in huis hebt! Wees gerust als je ze niet hebt, dan brengen wij ze op veilige afstand bij je langs (als je in Haarlem Oost woont). Het resultaat zien we heel graag. Je kunt ons taggen @jongerenwerkhaarlemoost of via Facebook DOCK Haarlem Laten we samen knutselen!
Iedere donderdag komt de tutorial om 12:00 uur online.
Met: Tewatha Muller, T: 088 855 5815 / temuller@dock.nl

Dans-workout voor 5 – 55


Met de dans-workout van jongerenwerk-vrijwilliger Caroline zit jij vanaf nu zeker niet meer stil! Leuk voor tijdens je (t)huiswerkbreak of als je gewoon even zin hebt om te bewegen. Normaal helpt Caroline bij de #eatandmeet jongereneetclub en de Clean up, maar nu laat ze je elke week 10 minuten dansen! Doe mee en vraag of je broertje/zusje/ouders of wie er ook thuis is, ook meedoet. Samen blijven we fit en happy!
Wanneer en hoe laat: Iedere maandag komt de dansworkout om 12:00 online via:
Social: jongerenwerkhaarlemoost en Facebook DOCK Haarlem

Meeschrijfboek: in coronatijd heb ik….

We maken een bizarre coronatijd door. Van afstand, elkaar minder zien en omhelzen, van zorgen maken. Maar ook van zorg om elkaar en tijd voor elkaar, even aandacht voor een oudere in de buurt, van nieuwe initiatieven, van beeldbellen, van….? Wij zijn benieuwd wat corona jou brengt, waar je nu wel tijd voor hebt, wat mooie momenten waren, naar je nieuwe inzichten etc. Mail ze naar Souad. Wij maken er een boekje van. Een boekje vol gespreksstof voor later in het wijkcentrum.
Met: Souad Afatan, T: 088 855 5394 / safatan@dock.nl

Telefonische (video)spreekuren voor ouders van schoolgaande kinderen

In de coronatijd zijn de kinderen de hele dag thuis. Die dynamiek van bij elkaar zijn, aan schooltaken werken en spelen gaat niet overal vanzelf.
Hoe ga je daar als ouders het beste mee om? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen hun schoolwerk kunnen doen en zich vermaken in hun vrije tijd? Hoe voorkom je dat er ruzie gemaakt wordt? Hoe deel je je dag in? Hoe zorg je ervoor dat je niet snel geïrriteerd wordt? Hoe vertel je je kinderen wat de coronamaatregelen zijn? Mag je je zorgen hierover delen?
Om ouders hierbij te ondersteunen houden DOCK en Haarlem Effect speciaal voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd dagelijks een telefonisch (video)spreekuur Ouders kunnen bellen met vragen waarmee ze zitten.
Andere talen
Wij nemen de telefoon op vanuit huis, praten met de ouders en zetten hulp in waar dat kan. Wij hebben collega’s en vrijwilligers in ons netwerk die ook andere talen spreken, zoals Berbers, Arabisch, Turks en Engels.
De bereikbaarheid van het telefonisch spreekuur spreken we af met de betreffende basisscholen in Haarlem. We organiseren dit samen met Haarlem Effect.
Met: Touria Slimane, T: 088 855 5406 / tslimane@dock.nlSpeelgroepen nu telefonisch

De Speelgroep voor ouders en hun kind tot 2,5 jaar biedt een gezellige ochtend voor u en uw kind op een vaste plaats en tijd bij u in de wijk. U wisselt tips en ervaringen met andere ouders uit. Het is helaas nog niet mogelijk om deze ontmoetingen in het wijkcentrum te organiseren. Heb je vragen over bijvoorbeeld de opvoeding van je kind of hoe je je kind zo goed mogelijk kunt stimuleren om te spelen? Bel ons. Dan praten we verder via beeldbellen of WhatsApp. In de poster die je hierboven ziet, staan de tijden waarop je ons kunt bereiken.

Inkomen op orde

Ouderschap blijft: bemiddeling na echtscheiding

In het belang van de kinderen
Na een scheiding staat het gezamenlijk belang van ouders voorop: de gezonde ontwikkeling van de kinderen in de nieuwe situatie. Het is belangrijk dat ouders goed met elkaar blijven communiceren. En dat zij goede afspraken maken met elkaar.

Spreekuur echtscheiding

Het echtscheidingsspreekuur, het Informatiepunt Echtscheiding, is voor mensen die overwegen om te scheiden en/of relatieproblemen hebben. U kunt bij ons terecht voor informatie, voor onafhankelijk advies en desgewenst een verwijzing naar een andere dienst van DOCK of een andere organisatie. Als u dat wilt, kunnen wij ook bemiddelen tussen u en uw partner.