DOCK

Boodschappen en hulpservice

Vanwege het coronavirus kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan boodschappen? Wie brengt je afval naar container of wie kan je helpen met kleine klussen rondom het huis? Bel de Altijd Contactlijn of neem contact op met jongerenwerker Abid. De jongeren uit Haarlem Schalkwijk staan klaar om te helpen. Hebben ze het niet druk? Dan helpen ze ook graag in Haarlem Oost of Noord.
Via Altijd Contact: 088 – 855 5195
Met: Abid Azannay, T: 088 855 5386, E: aazannay@dock.nl

Jongerenwerk op straat

De jongerencoaches van DOCK lopen extra rondes in de wijk. Zij geven tips en advies over coronamaatregelen. Maar je kunt ook bij hen terecht voor een praatje of een vraag.
Wanneer: van maandag tot en met zondag op wisselende tijden
Met
: Abid Azannay, T: 088 855 5386; Hicham Akachar, T: 088 855 5972 en Martin Hong, T: 088 855 5340
www.instagram.com/dockschalkwijk/

Hulp van Sociaal Raadslieden

Heb je hulp nodig of wil je advies over uitkeringen, schulden, beslagleggingen, belastingen, toeslagen of wetten en regels? De Sociaal Raadslieden bieden online en telefonisch gratis juridisch en financieel advies.
Bekijk eens de praktische instructiefilmpjes. De makers? De sociaal raadslieden van DOCK Haarlem!

De sociaal raadslieden maakten ook een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden.

Hoe kun je de sociaal raadslieden bereiken?
Wanneer: maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 13:00 uur
Tel:
088 – 855 5178
E-mail: sociaalraadsliedenhaarlem@dock.nl
Facebook: Sociaal Raadslieden DOCK Haarlem

En natuurlijk via het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt.

Hulp door Sociaal Wijkteam

Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij vragen over werk, inkomen, wonen, welzijn of zorg? Neem contact op met het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt van maandag tot en met vrijdag 9:00 – 17:00 uur. Kijk op sociaalwijkteamhaarlem.nl voor het telefoonnummer.

Weekoverzichten DOCK Haarlem jongerenwerk

De coronamaatregelen hebben grote invloed op het sociale en schoolleven van de jongeren. Eenzaamheid en verveling liggen op de loer. We zijn er voor de jongeren, om mee te denken wat ze wél kunnen doen met elkaar of alleen. We helpen ze om te gaan met de veranderende situatie, denken mee en staan voor ze klaar als ze vast lopen of zich zorgen maken. We zetten ons in om hen te verbinden aan mogelijkheden. We blijven in de buurt, om bij te dragen aan de sfeer en veiligheid. Offline en online.
Lees onze updates in coronatijd.
nr 1 : 26 maart tot 2 april 2020
nr 2: 3 tot 15 april

Inkomen op orde