DOCK

Voor volwassenen

Bij DOCK kun je terecht voor praktische hulp of als je gewoon een praatje wil maken. Samen kijken we wat we voor je kunnen betekenen. DOCK is bereikbaar via: 088-8555402 en hellevoetsluis@dock.nl.

Voor jongeren

Het jongerencentrum Skills is nog dicht voor de groepsactiviteiten, maar we zijn er wel voor je! We werken aan een gefaseerde opening, zodra er meer bekend is over de opening van locaties, dan lees je het op onze website. In de zomerperiode zijn we veel in de wijken en organiseren daar ook activiteiten.

Volg onze social media:

Jongerencoaching

Ben jij tussen de 10 en 27 jaar oud en heb je vragen over financiën, school, werk, vrijetijdsbesteding of iets anders? Je wilt iets bereiken, maar je weet niet goed hoe? Of wil je gewoon je verhaal kwijt en wat tips om weer verder te kunnen? Klop dan eens aan bij een van de jongerencoaches van DOCK. Een jongerencoach is iemand die naar jou luistert en je begrijpt. Ze moedigen je aan om dat te bereiken waar jij naar op zoek bent en kijken samen met jou naar de mogelijkheden. Je kunt met allerlei vragen bij hen terecht, bijvoorbeeld:

  • Hoe pak ik mijn schulden aan?
  • Welke sport past het beste bij mij?
  • Hoe moet ik solliciteren of maak ik een cv?
  • Hoe organiseer ik een activiteit zoals een zaalvoetbaltoernooi?

Onze jongerencoaches gaan graag met je in gesprek als je je zorgen maakt, gewoon een praatje wil maken of praktische ondersteuning nodig hebt. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag op telefoonnummer 088 855 5402 en hellevoetsluis@dock.nl. Appen kan ook naar 06 305 099 11 of stuur een DM naar onze Instagram accounts @derrelinedock of @leondock

Ondersteuning dichtbij

Heb je moeite met het invullen van formulieren? Vind je brieven soms moeilijk en ingewikkeld? Heb je vragen over wonen? Wil je jouw schulden aanpakken? Heb je spanningen in je relatie? Of heb je een leuk idee of wil je iets met jouw talent doen in de buurt? Voor deze en andere vragen kun je terecht bij DOCK. Wij gaan graag met je in gesprek en kijken samen met jou naar mogelijkheden. Wij werken samen met partners en hulpverleners om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

Voor korte vragen kun je gebruikmaken van het spreekuur, dit is elke maandag tussen 14:00 en 16:00 uur. Bel hiervoor naar 088-8555042 of neem contact met ons via Whatsapp via 06-30509911.

Heb je meer vragen of wat uitgebreidere vragen, dan kun je bellen naar het nummer 088-8555042. Of mailen naar hellevoetsluis@dock.nl.

Jongerenwerk op straat en online

Onze jongerencoaches zijn zichtbaar in de wijk aanwezig om preventief met jongeren in gesprek te gaan. Waar nodig pakken wij signalen op en gaan samen met een jongere of jongerengroep aan de slag. Maar je kunt ze ook zelf benaderen voor een praatje, of een vraag. Ook online zijn de jongerenwerkers actief. Heb je een hulpvraag? Speelt er iets thuis? Vind je het lastig om veel binnen te zitten? Stuur een DM op 1 van de Instagramkanalen @derrelinedock @docklotfi @richalleitoe_dock @leondock

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is een manier om buren met een conflict te helpen bij het zoeken naar een oplossing voor hun burenruzie. Het gaat altijd om problemen waarbij politie of justitie nog geen rol hoeven spelen, maar waarbij wél iemand nodig is om tot een oplossing te komen. Buurtbemiddeling werkt met getrainde vrijwilligers. Buurtbemiddeling is gratis.

Wanneer kan buurtbemiddeling helpen?
Buurtbemiddelaars kunnen je helpen, bijvoorbeeld bij ruzies/conflicten in de volgende situaties:
• geluidsoverlast
• parkeeroverlast
• rommel op straat
• huisdierenoverlast
• harde muziek
• intimidatie
• stankoverlast
• schreeuwende kinderen

Hoe maak je gebruik van Buurtbemiddeling?
Wil je met een buurtbemiddelaar aan de slag om een conflict met jouw buren op te lossen, neem dan contact op via onderstaande gegevens. Tijdens een gesprek met de buurtbemiddelaar vertel je wat er aan de hand is. Daarna legt de buurtbemiddelaar op jouw verzoek contact met de buren met wie je de overlast wilt bespreken. Als zij meewerken, komt er een gezamenlijk gesprek op een neutrale plek. De bemiddelaar luistert naar beide kanten van het verhaal en blijft zelf neutraal. Zelf maak je afspraken met jouw buren, de buurtbemiddelaar helpt hierbij om het gesprek in goede banen te leiden.

Wil je een burenconflict aan ons voorleggen zonder direct het buurtbemiddelingstraject van start te laten gaan?
Vraag dan naar onze dienstverlening ‘Coachen bij conflicten’.

Projectleider Buurtbemiddeling is Lowie Reinders (bereikbaar maandag t/m woensdag tijdens kantooruren, 088 855 5606 of lreinders@dock.nl).

Nieuws…

Wijkgericht werken

22 juli 2020
In de Hellevoetse wijken Nieuw-Helvoet, De Kooistee en De Struyten werken we samen welzijnsorganisaties SBO en PUSH voor de bewoners. We gaan de wijken in en vanuit het c…
Lees verder