Volta

Volta in Amsterdam-West valt onder de vleugels van DOCK. Volta is een podium, popschool en een restaurant. In het gebouw van Volta bevinden zich een gezellige podiumzaal, een oefenruimte, twee cursusruimtes en een sportruimte/dansstudio. Er zijn diverse activiteiten voor jongeren vanaf 8 jaar. Zo heeft Volta vaste bandavonden, o.a. de Local Playground, de Metal Night en een stand-up Comedy avond. De meeste podiumavonden worden georganiseerd door jonge Amsterdamse vrijwilligers.

In de Popschool van Volta worden drum-, gitaar-, piano- en zanglessen en bandvorming gegeven. De sportruimte/dansstudio met spiegelwand wordt gebruikt voor o.a. streetdance-, theater- en kickboxlessen. Het wekelijkse restaurant Next to Volta wordt gerund door jongeren. Elke woensdag kan je hier voor  € 7,50 aanschuiven voor een heerlijk 3-gangen diner.

In Volta kunnen jonge Amsterdammers hun talenten ontdekken en deze verder ontwikkelen door eigen podiumavonden te organiseren, als artiest op het podium te staan, te leren dansen, koken en bedienen of door een instrument te leren bespelen. Daarnaast kunnen jongeren zelf met ideeën komen voor activiteiten (bijvoorbeeld DJ-, fotografie-, of graffitiworkshops). Tevens kan de zaal van Volta gehuurd worden voor (culturele/avond) programma’s of workshops.

Meer weten over het programma aanbod of over de verhuurmogelijkheden?
Bezoek de website van Volta

 

Locatiegegevens

Houtmankade 336
1013 RR Amsterdam

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden