DOCK blijft welzijnspartner in Rotterdam

18-12-2015

In de aanbesteding Nieuw Rotterdams Welzijn 2016 heeft DOCK de definitieve gunning gekregen om in zeven gebieden welzijnswerk te blijven uitvoeren; in drie gebieden als hoofdaannemer, in twee gebieden als combinant en in twee gebieden als onderaannemer (de gunning in Rotterdam Noord is nog voorlopig). Het gaat dan om de uitvoer van: participatie, maatschappelijke dienstverlening en jeugdwerk (jongerenwerk, jongerencoaching, opvoedondersteuning en activiteiten voor kinderen). In vier gebieden: Charlois, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord en Prins Alexander, gaat DOCK de werkzaamheden uitbreiden. De gunning heeft een looptijd van twee jaar, met de optie van twee keer, een jaar verlenging.

Naast de formele samenwerkingspartners werkt DOCK samen met vrijwilligers en lokale partijen, zoals sportverengingen, moskeeën, kerken en bewonersverenigingen. Op die manier komt een een integraal aanbod tot stand voor bewoners van vier tot honderd jaar. Centraal staan het ontwikkelen en samenbrengen van talenten en het vergroten van eigen kracht en zelfredzaamheid.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden