WAT SCHEELT HET bestrijdt armoede in Prins Alexander

25-02-2016

watscheelthet-kleur

Omgaan met geld kan een moeilijke opgave zijn. In Rotterdam Prins Alexander leven ruim 16.000 mensen onder de armoedegrens. In dit gebied zijn 230 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank en heeft één op zes huishoudens moeite om rond te komen.

DOCK is in de herfst van 2015 gestart met ‘WAT SCHEELT HET’. Dit is een team van betrokken vrijwilligers die zich inzetten tegen armoede. Met als doel om geldzorgen in Prins Alexander te beperken. WAT SCHEELT HET houdt zich bezig met voorlichting, administratieve ondersteuning van bewoners, informatiebijeenkomsten – en meer.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken betrokken bewoners die zich willen inzetten voor ‘WAT SCHEELT HET’ en het project ‘STOP DE SCHULDEN’. Wij bieden kennis van financiële ondersteuning, coaching en administratie. Ook zijn wij op zoek naar deskundigen op het gebied van verzekeringen, belastingen, bankzaken, onderwijs, juridische zaken, enzovoorts. Zo ontstaat een sterk team ontstaat dat breed kan worden ingezet. Als vrijwilliger kies je zelf wat je wilt doen en hoeveel tijd je eraan besteedt.

Aanmelden en contact
Heb je interesse om vrijwilliger te worden of wil je eerst meer informatie? We gaan graag met je in gesprek. Je kunt contact opnemen met:
Rene Hoeflaak, Femke Luchtmeijer,  participatiemakelaars DOCK Prins Alexander
06-24952309  / rhoeflaak@dock.nl

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden