Lief en Leed nu ook in Feijenoord

31-03-2016

In twee gebieden in Rotterdam zijn buren aan de slag gegaan om een beetje te zorgen voor buren die  aandacht nodig hebben. Het gaat  om laagdrempelige zorg. Gewoon kijken of de gordijnen open zijn gegaan en af en toe een boodschap doen. Mensen uit de buurt zien en horen nu eenmaal dingen die professionals niet zien, hoe vaak ze er ook komen. Dat was een proefproject van Opzoomermee. Die proef wordt uitgebreid en gaat nu ook in Feijenoord plaatsvinden.  De gebiedsmanager Roderick Dubbeld van DOCK Feijenoord en wethouder Hugo de Jonge ondertekenden de overeenkomst daartoe met Opzoomermee .

 

ondertekening

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden