Voortvarende start Nieuw Welzijn in Pendrecht, Zuidwijk en Heijplaat

17-03-2016

Bewoners van deze wijken kunnen sinds 1 januari terecht in alle Huizen van de Wijk in Charlois die DOCK beheert. Dat zijn Wijkgebouw Oud Charlois en het Millinxparkhuis. In de Huizen van de Wijk worden veel verschillende gezellige activiteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen de bewoners met vragen terecht bij het inlooppunt op Plein 1953. Een afspraak maken is daarvoor niet nodig.

Voor 1 januari konden mensen alleen terecht in het eigen postcode gebied, nu dus in héél Charlois.  Sinds die datum is DOCK de aanbieder van welzijn in het hele gebied. Niet alles is veranderd. Veel van de vertrouwde gezichten blijven actief in de wijk.  DOCK zorgde al voor het jongerenwerk in het hele gebied. Verder zijn een aantal medewerkers die voorheen bij Pit010 werkten nu actief voor DOCK. Eric Devoghele en Micha Verbeek zijn vertrouwde gezichten in de wijk en dat blijft zo.

fietsenwerkplaatsklein

Een begrip in Pendrecht is André Redan met de fietsenwerkplaats aan de Kerkwervesingel. Ook hij blijft gewoon actief voor de buurt.

“Het is mooi dat we nu een aantal diensten kunnen aanbieden voor de bewoners van deze wijken”, zegt Hans Notenboom. Hij is de manager van DOCK in Charlois. “Bijvoorbeeld als het gaat om schuldhulpverlening in groepen. Het gaat dan vaak om urgente problemen waar je niet mee kunt wachten. Maar we kunnen nog veel meer doen voor de bewoners en dat gaan we binnenkort ook aanbieden. “

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden