Geslaagde bijeenkomst met vrijwilligers in ‘De Nieuwe Branding’

04-04-2016

In de ondersteuning van bewoners heeft DOCK de waardevolle inzet van enthousiaste vrijwilligers keihard nodig. In Rotterdam Kralingen Crooswijk nodigde Naomi Roepers, participatiemakelaar, daarom alle DOCKvrijwilligers uit de wijk uit voor een bijeenkomst in het Huis van de Wijk. Het werd een geslaagde middag.

Het was volle bak, in De Nieuwe Branding, het Huis van de Wijk. Zo’n 50 (van de 75) vrijwilligers waren aanwezig op dinsdagmiddag 29 maart. Op de tafels stond allerlei lekkers. Voordat de middag officieel van start ging, werd er door de aanwezigen al druk met elkaar gekletst.

Naomi gaf in het kort uitleg over het Nieuw Rotterdams Welzijn en de opdracht die DOCK samen met onderaannemers én vrijwilligers uitvoert in de wijk. Kort en krachtig. Daarna was het de beurt aan de vrijwilligers zelf. Want, welke nieuwe activiteiten zouden zij graag willen (organiseren) voor de bewoners in de wijk? Dat vrijwilligers veel kracht en creativiteit in zich hebben bleek als snel. Ieder groepje bleek een vat vol ideeën: ondersteuning in de administratie, een muzikale marathon, workshops door en voor bewoners, tuinieren voor ouderen, opvoedingsondersteuning en nog veel meer. Na het applaus voor de presentaties van de ideeën was er nog natuurlijk nog gelegenheid om even gezellig na te praten.

Naomi kijkt terug op een geslaagde middag: “een geweldige opkomst laat zien dat vrijwilligers zich betrokken voelen. De volgende stap is het gaan realiseren van de goede ideeën.”

vrijwilliger toont ideeën voor nieuwe activiteiten

een van de deelnemers toont de ideeën voor nieuwe activiteiten

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden