Training helpt stressklachten verminderen

26-05-2016

“Door de training kan ik gemakkelijker met m’n gevoelens omgaan.” Bernard Kempen (50) volgde in het voorjaar de training Stop de stress. In deze praktische training ervaren deelnemers hoe zij zelf door (ontspannings)oefeningen hun persoonlijke spanning en stress kunnen herkennen en verminderen.

Stilstaan bij stress
Bedrijfsjurist Bernard Kempen verloor vorig jaar zijn baan na een reorganisatie. “Dat was echt een zware tijd en toen heb ik me opgegeven voor Stop de stress. Dat heeft me op weg geholpen. Rationeel weet je vaak wel hoe je om moet gaan met stresssignalen, maar het is toch ingewikkeld om het goed te doen. Het is geen kwestie van zomaar in je vingers knippen en je bent er vanaf. Dat is een heel proces hoor.” In Stop de stress staan deelnemers bewust stil bij zichzelf en hun eigen emoties.

Ontspanningsoefeningen
Dit jaar wilde Bernard de training nog een keer volgen. Hij haalde een goeie vriend over om met hem mee te gaan. Bernard vond de verhalen van anderen tijdens de bijeenkomsten waardevol. “Daar leer jezelf ook van. En gelukkig gingen we er nooit te diep op in. In iedere bijeenkomst kreeg je informatie en deden we oefeningen zoals ademhaling en ontspanning. De problematiek van de deelnemers aan de training was erg verschillend. Maar allemaal hadden we stress en moeite om ermee om te gaan.” Bernard zelf had moeite met de mindfulnessoefeningen, zoals een korte meditatie. “Dat vond ik eerst niks, maar het helpt wel. En om eerlijk te zijn, zou ik ze nog steeds moeten doen, maar dat komt er niet van.”

Opgeven voor Stop de stress
Bernard kwam op het idee om zich op te geven voor de training na een gesprek met Caroline van Opzeeland, participatiemakelaar bij DOCK in Kralingen-Crooswijk. Op dinsdagmiddag 28 juni start zij een zomertraining van vijf bijeenkomsten van 14:30 – 16:00 uur, in Huis van de Wijk de nieuwe Branding.
Via www.dock.nl of via cvopzeeland@dock.nl  kunt u zich opgeven voor de volgende training. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Caroline van Opzeeland: 010 21 22 323.

IMG_8537 nieuws DOCK.nl

Bernard Kempen: “Stop de Stress heeft me op weg geholpen.”

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden