Iftardialoog op het politiebureau met jongeren Amsterdam Nieuw-West

28-06-2016

Een terugblik op het afgelopen donderdagavond  waar een geslaagde Iftar is georganiseerd door de wijkagenten van het politiebureau August Allebéplein.

Een Iftar waar maar liefst 90 jongeren aanwezig waren. Een gezellige avond waar het thema ‘Etnisch Profileren’ centraal stond. Dit thema is behandeld aan de hand van stellingen, waarbij de wijkagenten een aantal stellingen opnoemden om vervolgens een dialoog uit te lokken. Het doel hiervan was om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp, omdat dit toch voor velen herkenbaar is. Door middel van deze avond hebben zowel de jongeren als de wijkagenten en andere betrokken partijen (zoals het JeugdPreventieTeam, Streetwise en Unite Fit) ervaringen met betrekking tot dit onderwerp kunnen delen. Het was een avond waar we van elkaars ervaringen hebben kunnen leren. Wie heeft wel eens ervaren dat hij etnisch is geprofileerd? Waar zou het aan kunnen liggen? Maar belangrijker nog; Hoe ga je hiermee om zowel als agent en als burger in dit geval?

Vanuit verschillende perspectieven is dit onderwerp besproken. En het ging er uiteindelijk niet om wie er gelijk heeft, maar hoe we samen er voor kunnen zorgen dat ‘wanneer’ dit gebeurt het toch op een normale manier afgehandeld kan worden.

We hopen en denken dat we middels deze avond veel van elkaar hebben kunnen leren. We willen de wijkagenten bedanken die deze avond mogelijk heeft gemaakt, maar zeker ook de jongeren uit Nieuw-West voor zo een grote opkomst! En zeker niet te vergeten het JPT, Streetwise en Unite Fit!

Bekijk hieronder de foto’s van de iftardialoog op het politiebureau. 

IMG-20160623-WA0015 IMG-20160623-WA0014 IMG-20160623-WA0013 IMG-20160623-WA0009 IMG-20160623-WA0008 IMG-20160623-WA0007 IMG-20160623-WA0003

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden