Parijs zet ze aan het denken

28-06-2016
Het contrast was zichtbaar en voelbaar. De straten van Parijs stonden recht tegenover het sprookjesachtige beeld dat de jongens van deze stad hadden. Ze kwamen om te voetballen, maar raakten in aanraking met veel meer dan dat.
In de laatste week van mei is er een groep van 10 jongens uit de Banne vertrokken naar Parijs om deel te nemen aan het uitwisselingsproject ‘B. Yourselff’. Op 10 juni is het EK voetbal gestart en in het kader van dit toernooi werden er vooraf verschillende projecten georganiseerd. Doelstelling van het uitwisselingsproject was opkomen voor gelijke behandeling van diverse groepen ongeacht hun geloofsovertuiging, geslacht of sociale omstandigheden. Voetbal is al jaren een mooi middel om al deze verschillende groepen met elkaar in contact te brengen.
Gedurende de week zijn er door de groep verschillende plekken bezocht waar de jeugd in aanraking kwam met situaties die ze niet gewend zijn of verwacht hadden in een stad als Parijs. Zo dichtbij ons eigen land, maar toch zoveel armoede, zoveel ongelijkheid en zoveel wanhopige mensen op straat. Voetbal werd een bijzaak en herinneringen werden gemaakt.

“Wat bijzonder om te zien dat vreemden vrienden worden”

Op YouTube is een filmpje te zien waarin de jongeren zelf met woorden hun ervaringen uitdrukken. Waaronder het verhaal van Roderick een Nederlandse jongen, die leefde op de straten van Parijs. In zijn Spoken Word zegt Dean; “Wat bijzonder om te zien dat vreemden vrienden worden.”
Het filmpje vindt je hier:

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden