Projecten rondom administratie, werk en inkomen

07-06-2016

Ruim 16.000 mensen in Rotterdam Prins Alexander hebben moeite om rond te komen. De DOCK activiteiten op het terrein van SCHULDPREVENTIE in het gebied Rotterdam Prins Alexander omvatten een drietal deelprojecten, te weten.

1). INLOOPSPREEKUREN: voortvloeiend uit de campagne WAT SCHEELT HET organiseert DOCK op diverse plekken in de wijk inloopspreekuren waar bewoners terecht kunnen met een eenvoudige vraag over administratie, brieven van instanties of schuldbeperking. De spreekuren worden ’ gedraaid’ door vrijwilligers uit de wijk die hun kennis en expertise inzetten voor medebewoners van de wijk. Ondersteuning van en samenwerking met bewoners/vrijwilligers/stagiaires hierbij meer dan welkom.

2). Werkplaats STOP DE SCHULDEN: voor inwoners van Rotterdam Prins Alexander die hun schulden willen aanpakken. Het project is vooral gericht op de toeleiding naar de kredietbank. Het project bestaat uit vier fases die de inwoners zullen doorlopen. Het project wordt georganiseerd door maatschappelijke werkers, vrijwilligers en stagiaires. Ook hier is de inzet en bijdragen van bewoners/vrijwilligers/studenten/stagiaires meer dan welkom.

3). Spreekuur ADMINISTRATIE ORDENEN. Dit betreft een vast spreekuur waar bewoners eenmalig worden geholpen met het op orde brengen van hun administratie. Ook hiervoor geldt: kennis, hulp en expertise altijd en meer dan welkom.

Vrijwilligers en stagiaires administratieve ondersteuning van administratieve ondersteuning
Vrijwilligers en stagiaires administratieve ondersteuning bijeen.

 

Werkplaats STOP DE SCHULDEN Youngsters, Ambachtspln 141, stopdeschuldenalexander@dock.nl
Administratie ordenen > toeleiding kredietbank  
Maandag 10.00-12.00 Administratie ordenen
Donderdag 12.00-14.00 Introductiegroep
Vrijdag 10.00-12.00 Administratie ordenen en KBR groep
DOCK Inloopspreekuren (eenvoudige hulp bij administratie)  
Maandag: 12.30-15.00 Prinsenhof, Bramanteplein 2 (samen met buurtuurtonderst. J. Keijzer)
Dinsdag: 14.00-16.00 Oosterflank, Kobehof 5 Orient
Vanaf 28 juni tot 1 september 2016 in even weken: Dinsdag 18.30-20.30 Zevenkamp, Kooikerweg 10: Samen met Buurtsteunpunt Leger des Heils
Vanaf 6 juli tot 1 september 2016 in de oneven weken: Woensdag 10-11.30 Zevenkamp, Kooikerweg 10. Samen met Buurtsteunpunt Leger des Heils
Woensdag: 14.30-16.30 Ommoord, Gerard Goosenflat
Vrijdag: 09.00-12.00 Zevenkamp, Wijk Informatie Punt, Spinet 19
Vrijdag: 11.30-13.30 Ommoord, Open Hof Kerk, Hesseplaats 441

 

 

Werkplaats ADMINISTRATIE ORDENEN Prinsenhof, Bramanteplein 2
Maandag 13.00-15.00 uur Opgeven bij Elmas Mihci /René Hoeflaak

 

 

Meer informatie en/of aanmelden kan bij :

René Hoeflaak,

DOCK

Tel: 06-24 95 23 09,

rhoeflaak@dock.nl

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden