TV-rechter nieuwe ambassadeur Buurtbemiddeling

08-06-2016

Meester Frank Visser zet zich nu ook in als ambassadeur voor Buurtbemiddeling. Met zijn nieuwe programma “Mr. Frank Visser Doet Uitspraak” komt hij veel situaties tegen die al flink zijn geëscaleerd en waarbij verbaal geweld de boventoon voert. Buurtbemiddeling lost tweederde van alle conflicten op en voorkomt een gang naar de rechter of naar mr. Visser.

“Burenruzies zijn conflicten die diep ingrijpen in het dagelijks leven van mensen, ik kom dat in mijn werk voortdurend tegen,” aldus mr. Visser. Met zijn ambassadeurschap draagt Frank Visser graag uit dat op tijd met elkaar in gesprek gaan, onder begeleiding van buurtbemiddelaars, escalatie van het conflict kan voorkomen. Buurtbemiddeling is een methode waarbij getrainde vrijwilligers buren helpen om het contact te herstellen en samen oplossingen te bedenken voor hun conflicten. Wanneer buren er onderling niet meer uitkomen, kan buurtbemiddeling uitkomst bieden. Bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel over de situatie. (Bronvermelding: persbericht het CCV).

Buurtbemiddeling in Rotterdam: voor en door Rotterdammers
In heel Nederland zijn buurtbemiddelaars actief. Inmiddels kunnen bewoners in heel Rotterdam gebruik maken van buurtbemiddeling.

Woont u in Rotterdam en heeft u buurtbemiddeling nodig? Kijk dan op de pagina Buurtbemiddeling voor meer informatie.
Wilt u zich inzetten als buurtbemiddelaar? Neem dan contact op met Christian Asche, projectleider Buurtbemiddeling, casche@dock.nl of bekijk hier de vrijwilligersvacature.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden