Informatiebijeenkomst op 30 juni over toekomst De Branding

20-06-2016

HvdW_Flyer_A5_de branding.printen.def-page-001

Op donderdag 30 juni, 16.00 uur – 18.30 uur is de volgende informatiebijeenkomst over de toekomst van Wijkgebouw de Nieuwe Branding, Isaäc Hubertstraat 153. Tijdens deze bijeenkomst kunnen bewoners van Crooswijk alles zien en horen over de renovatie die naar verwachting dit najaar van start gaat. Riëtte van der Werff, architect, presenteert tijdens deze bijeenkomst het definitieve ontwerp voor dit toekomstige Huis van de Wijk en er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Wijkgebouw de Nieuwe Branding is een plek voor en door bewoners van Crooswijk. Het doel van de renovatie is, naast achterstallig onderhoud, om het gebouw beter toegankelijk te maken voor bewoners en ruimte te bieden aan diverse activiteiten. De exploitatie van Wijkgebouw de Nieuwe Branding is sinds juli 2015 in handen van welzijnsorganisatie DOCK. Die samen met partners en vrijwilligers de programmering verzorgt.

De kosten voor de verbouwing bleken in een eerder stadium, met name door veel achterstallig onderhoud, hoger uit te vallen dan het beschikbaar gestelde budget. De renovatie van de Nieuwe Branding kan toch doorgaan omdat, mede op verzoek van de gebiedscommissie, de gemeente diensten Stadsontwikkeling en Maatschappelijk Ontwikkeling aanvullende financiële middelen beschikbaar hebben gesteld. Daarnaast is het ontwerp herzien om kosten te besparen. Ook is voor de komende verbouwing hulp van bewoners gewenst bij bijvoorbeeld schilder- en sloopwerkzaamheden. Steekt u graag de handen de mouwen voor de Nieuwe Branding?

Meld u dan aan tijdens de informatieavond of neem contact op met Ruud Verheul,
Isaäc Hubertstraat  153, 3034 CS  Rotterdam. Telefoon: 010-4115358.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden