Burenstress door hoge temperaturen

20-07-2016

Zomerdagen geven extra drukte buurtbemiddelaars

 

Burenruzies komen overal voor. Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om dit soort problemen aan te pakken. In 225 gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling inmiddels beschikbaar. En dat komt zeker in de zomermaanden goed uit. Want waar de een geniet van een barbecue met een muziekje in de tuin, ervaart de ander dat als overlast. Met niet zelden oplopende spanningen en een ruzie tot gevolg.

Veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid

“Buurtbemiddeling is een goed voorbeeld van burgerparticipatie. Getrainde vrijwilligers helpen ruziënde buren om het contact te herstellen en oplossingen te bedenken voor hun conflict. De methode werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen. Buurtbemiddeling draagt zo bij aan veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk”, vertelt CCV-adviseur Frannie Herder.

Kleine ergernissen

Zo ook in Winterswijk waar coördinator buurtbemiddeling Jet van den Bos actief is: “Wie elkaar kent, spreekt elkaar makkelijker aan op kleine ergernissen en voorkomt zo dat het uit de hand loopt. Maar wie in een conflict met buren er niet meer uitkomt, kan een beroep doen op buurtbemiddeling.” Bovendien is het goed om te bedenken dat overal waar gewoond wordt, wordt geleefd. Kinderspel is nooit muisstil, een barbecue is al gauw bij de buren te ruiken.

(Bron)

In Rotterdam helpt DOCK

Zit u zelf in een lastige situatie met buren? In Rotterdam helpt DOCK bij bemiddeling tussen buren, u kunt ons bereiken via 010 – 727 10 40

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden