Jongerenwerk steeds actiever op het VO

12-07-2016

Wanneer de jongerenwerkers van DOCK het schoolplein oplopen wordt er van meerdere kanten geroepen: “Hé DOCK!”. De meeste jongeren die in Amsterdam Noord wonen gaan ook in Noord naar school. Het is dus niet zo verrassend dat zij de jongerenwerkers van DOCK kennen. De jongerenwerkers zijn niet alleen actief op de locaties van DOCK en in de buurten, zij zijn ook steeds actiever op de verschillende scholen in Amsterdam Noord. Zo waren zij aanwezig op de open dagen, rapportbesprekingen en diploma uitreiking van het Waterlantcollege Ydoorn, zijn zij uitgenodigd voor een gastles over maatschappelijke stages op Bredero Mavo en gaven zij voorlichting over liefde en seksualiteit aan leerlingen van het Clusius college. Ook vonden tientallen leerlingen hun stageplek bij DOCK.

De scholen en het jongerenwerk zien de meerwaarde van het samenwerken met elkaar en er ontstaan steeds concretere ideeën. Na de zomervakantie is DOCK opdrachtgever voor leerlingen van Bredero beroepscollege als het gaat om een kersvers vak over het organiseren van activiteiten. Ook bieden zij individuele coaching en trainingen omtrent agressieregulatie op deze school.

Op Hoogelant college, Waterlantcollege Ydoorn en Clusius gaat de forumtheatergroep van DOCK interactieve voorstellingen geven over het thema mantelzorg. Het jongerenwerk springt in op belangrijke maatschappelijke thema’s die spelen in het leven van jongeren (bijvoorbeeld social media, liefde en seksualiteit, straatcultuur) door voorlichtingen aan te bieden aan scholen.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden