Over straattaal enzo, bij DWDD Summerschool

12-07-2016

DWDD Summerschool

De jongeren van DOCK werden uitgenodigd om mee te praten tijdens de Summerschool van De Wereld Draait Door over taal. Een item in deze uitzending gaat over de taal die zij zich eigen hebben gemaakt; de straattaal. De uitzending was te zien op donderdag 14 juli om 20:30 bij de VARA op NPO1

Net als vorig jaar presenteert De Wereld Draait Door in de zomer een aantal Summerschools: korte colleges van bevlogen sprekers. Valery, Cerezo, Oussama en Marra waren op dinsdag 24 april aanwezig bij de opnames van het college van Paulien Cornelissen met titel “Aap, Noot, Fout”. In het college gaat het om fouten in de taal, maar zijn woorden nog wel fout of worden ze misschien toch binnenkort opgenomen in de Dikke van Dale?

Straattaal is ook wel de taal die de jeugd zich eigen heeft gemaakt door verschillende woorden, uit bijvoorbeeld het Marokkaans, Antilliaans, Nederlands en Surinaams, te combineren, kleiner te maken of iets te veranderen. De jongeren geven tijdens de uitzending ook een korte les.

Een uitzending met hilarische momenten en fragmenten. Kortom; een uitzending die je moet zien en dus niet mag missen!
De uitzending toch gemist, kijk hem dan nog even terug op www.dwdd.nl

UITZENDING – DWDD Summerschool
Wanneer: donderdag 14 juli 2016
Tijd: 20:30
Zender: NPO1 (VARA)

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden