Samenwerking met Spirit rondom vluchtelingen

14-07-2016

iftar vluchtelingen

Het jongerenwerk van DOCK is door Patricia van der Ploeg van Spirit benaderd om met een groep Syrische en Afghaanse vluchtelingen te kijken naar een vrijetijdsbesteding. Zeven jongens tussen de 16 en 18 jaar wonen sinds kort op de Meeuwenlaan in Amsterdam Noord. Zij hebben behoefte aan contact met buurt- en leeftijdsgenoten.

Jongerenwerkers Said el Bouhafati en Azzedinne Karraz  hebben wekelijks contact met de jongens. Elke maandag tussen 17.00 en 19.00 uur ontmoeten zij elkaar in Jongerenproductiehuis de Valk of bij de jongens thuis. De jongerenwerkers bieden een luisterend oor voor gesprekken van man tot man. De werkers hebben de jongens doorverwezen naar Kickbokslessen van Lazar’s Dedication op OBS de Klimop, en hebben samen met hen een Iftar georganiseerd. Ook waren de jongens actief tijdens het Ramadan-voetbal van DOCK.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden