Terugblik; First steps in DJ-ing & Dromen in de Deyssel

03-07-2016

First steps in DJ-ing. Een samenwerkingsproject waarbij Stichting DOCK en Stichting Urban Gorillas in de maand mei en juni een traject van drie workshops hebben georganiseerd waarin jongeren hun DJ-droom kunnen verwezenlijken. Tegenwoordig is de DJ de nieuwste held in het uitgaansleven. Hij is de bepalende factor voor een goed feest, een trendsetter in muziek en kan zelfs wereldberoemd worden. Steeds meer jongeren willen zelf DJ worden. Dit project gaf hen de kans om de basisvaardigheden te leren en het geleerde in de praktijk te brengen. In het workshopstraject hebben negen jongeren uit Amsterdam Nieuw-West in de leeftijd van 10-18 jaar de eerste beginselen in het DJ-en geleerd. Onder leiding van de ervaren DJ’s Jasmine Perez en Chad Dilyeu zijn de jongeren klaargestoomd en hebben zij hun DJ debuut gemaakt tijdens de buurtfeesten van het community art project Dromen in de Deyssel.

DROMEN In de Deijsselbuurt. Een project waarin vorige maand verschillende buurtactiviteiten uitmondden in een door de buurt gemaakte en gespeelde theatervoorstelling over dromen in het leven. Via een tocht op een rijdende tribune door de Lodewijk van Deysselbuurt ervaar het publiek deze dromen. De openluchtvoorstellingen zijn uiteindelijk geëindigd in een gezellig buurtfeest, waar jongeren van DOCK hun DJ-skills hebben laten zien.

Dat het een succesvol project is geweest blijkt uit de uitverkochte kaarten en de druk bezochte buurtfeesten. De buurtfeesten waren een perfecte gelegenheid voor de kersverse DJ’s om hun debuut te maken. Een hoge opkomst waar ongeveer 60 bewoners, van jong tot oud, aanwezig waren. Met dank aan Zoomlab kunnen we door middel van foto’s terugblikken naar deze prachtige momenten.

Jongeren in actie tijdens de DJ workshops;

DJ workshop 010 DJ workshop 052 DJ workshop 059 DJ workshop 127 DJ workshop 140

Jongeren in actie tijdens de buurtfeesten;

DJ uitvoering 007

DJ uitvoering 010 DJ uitvoering 013 DJ uitvoering 035

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden