Welzijnsactiviteiten IJsterk verder als DOCK

20-07-2016

Sinds 1 juli maken drie IJsterk Stichtingen: IJsterk Speeltuinen, IJsterk Actief Burgerschap & Participatie en Wijkgericht Werken deel uit van DOCK. Ook IJdockzz, tot 1 juli nog een Joint Venture van DOCK en IJsterk, is onderdeel van DOCK geworden.

Met een informatieve en energieke introductieweek, zijn de werkers en vrijwilligers van IJsterk (Amsterdam) begonnen als DOCK-werkers.
‘Goed welzijnswerk zorgt ervoor dat bewoners aan zet zijn’, met deze woorden opende Jan Hoefsloot, directeur-bestuurder, de introductieweek voor de nieuwe collega’s. Hij heette de nieuwe werkers van harte welkom. “Er liggen mooie opdrachten van Stadsdeel West en Stadsdeel Centrum om met elkaar een breed aanbod aan activiteiten in de buurt te ontwikkelen. De Huizen van de Buurt, jongerencentra en de speeltuinen zijn een bruisende plek van ontmoeting, activering en ook van rust. Voor alle generaties bewoners.”

Samen kansen organiseren in de wijk
DOCK gaat het welzijnswerk in het stadsdeel Centrum organiseren vanuit drie integrale buurtteams: Oostelijke binnenstad, Westelijke binnenstad en Stadshart. De teams zoeken zoveel mogelijk de samenwerking op met formele en informele partners, zodat een breed wijknetwerk ontstaat. Een netwerk dat volop kansen biedt voor talentontwikkeling en activering van bewoners en ondersteuning van jong tot oud.

In stadsdeel West betekent de overdracht, dat de medewerkers van Naschoolse activiteiten en Speeltuinen in West verder aansluiten bij de inzet op jeugd van het jongerenwerk van IJdockzz en haar partners.

In deze zomerperiode bereiden de sociaal werkers kennismakingsbijeenkomsten voor met activiteiten en workshops die jongere en oudere bewoners bij elkaar brengen. En dat niet alleen. Het worden bijeenkomsten waarop bewoners in gesprek gaan met de DOCK-werkers, kennismaken met de nieuwe, brede aanpak in de wijk en uitgenodigd worden om de eigen talenten in te zetten.

Meer weten?
Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Voor ons werk in Amsterdam Centrum:
Frank van den Hoff: 06 289 039 16, fvdhoff@dock.nl
en voor ons werk in Amsterdam West:
Han Holthuizen: 06 348 818 00, h.holthuizen@ijdockzz.nl

 

Jan Hoefsloot, directeur-bestuurder heet de nieuwe DOCK-werkers van harte welkom
Jan Hoefsloot, directeur-bestuurder heet de nieuwe DOCK-werkers van harte welkom
Marshmallow Challenge, een ludieke opdracht in de introductieweek. Over teambuilding, creativiteit en kwaliteit.
Marshmallow Challenge, een ludieke opdracht in de introductieweek. Over teambuilding, creativiteit en kwaliteit.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden