DOCK en de kracht van Cricket

30-08-2016

Op 3 oktober mag DOCK een bijzonder project presenteren. Dat gebeurt op het congres ‘Voor de Jeugd Dag’ in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wie weet hoe cricket in elkaar zit? Wie kent iemand die cricket speelt? Grote kans dat het antwoord op deze twee vragen nee is. Voor een aantal jongens en meisjes uit Amsterdam Nieuw West ligt dit intussen anders. Die hebben de afgelopen maanden kennis gemaakt met het spel van cricket. Jongerenwerkers van DOCK en cricketvereniging Qui Vive hebben samen een sportproject opgezet. Jongeren, voornamelijk van Marokkaanse afkomst, werden enthousiast gemaakt om hieraan deel te nemen.

Film
Van dit project heeft DOCK een korte film gemaakt. Deze film laat de meerwaarde zien van de cricketsport voor de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren. De film heeft de veelzeggende titel: ‘Cricket: een nieuwe sport om talenten te ontdekken en verbinding te creëren in de samenleving’. De film volgt de jongeren tijdens hun kennismaking met de sport vanaf het begin tot het einde waarin zij actief betrokken waren bij de trainingen. Ook ervaren jeugdspelers leverden hun bijdrage om het belang van deze sport aan te tonen. De film laat ook zien dat cricket een sociale sport is en heel geschikt blijkt voor een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de wijk.

Congres Voor de Jeugd Dag
Raoul White, manager jongerenwerk DOCK Nieuw West, beveelt de Voor de Jeugd Dag en in het bijzonder de presentatie van de cricketfilm van harte aan: “Op het congres  valt er veel te beleven voor iedereen die jeugd een warm hart toedraagt. Voor en na afloop van de cricketfilm kan het publiek actief deelnemen aan een vraaggesprek met de jongeren en jongerenwerkers van het project.“

Meer informatie over het cricketproject?
Karima Aouled, jongerenwerker en intussen aardig bedreven in het cricketspel, kan alles vertellen over de kracht van cricket.
e: kaouled@dock.nl
t: 06 282 100 37

foto cricket

Plezier in cricket levert een krachtige bijdrage aan de ontwikkeling van de wijk

 

 

 

 

 

 

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden